TOP 10

Toto sú najbohatší ľudia na svete za rok 2023

najbohatší ľudia

videní: 4.4K

6. Bill Gates – 104,9 miliardy dolárov

Bill Gates, spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft, je šiestym najbohatším človekom a jeho majetok dosahuje 104,9 miliardy dolárov. Gates zohral kľúčovú úlohu pri formovaní počítačovej revolúcie a nakoniec premenil Microsoft na technologického giganta. Jeho filantropické úsilie prostredníctvom nadácie Gates Foundation zanechalo nezmazateľnú stopu v oblasti globálneho zdravia a vzdelávania.

7. Carlos Slim Helu – 899 miliardy dolárov

Carlos Slim Helu, mexický telekomunikačný magnát, je na siedmom mieste v rebríčku najbohatších ľudí s majetkom 89,9 miliardy dolárov. Jeho vplyv siaha do oblasti telekomunikácií a rôznych priemyselných odvetví, čo ho označuje za kľúčového hráča na poli podnikania v Latinskej Amerike.

8. Mukesh Ambani – 83,3 miliardy dolárov

Indický priemyselník Mukesh Ambani je na ôsmom mieste s majetkom 83,3 miliardy dolárov. Ako predseda spoločnosti Reliance Industries Ambani riadi podniky v oblasti petrochémie, telekomunikácií a maloobchodu. Jeho prínos zanechal nezmazateľnú stopu na hospodárskej dráhe Indie.

9. Steve Ballmer – 80,9 miliardy dolárov

Steve Ballmer, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft, je na deviatom mieste s majetkom vo výške 80,9 miliardy USD. Okrem jeho úlohy v Microsofte Ballmer vlastní klub Los Angeles Clippers, čo podčiarkuje jeho rôznorodé záujmy.

10. Françoise Bettencourt Meyers – 80,7 miliardy dolárov

Françoise Bettencourt Meyers, najbohatšia žena na svete, uzatvára prvú desiatku s majetkom 80,7 miliardy dolárov. Ako dedička spoločnosti L’Oreal zohráva významnú úlohu v kozmetickom priemysle a venuje sa filantropii.

Zdroj: wonderlist | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov