TOP 10

6 výchovných tajomstiev, ktoré vaše dieťa v budúcnosti ocení

dieťa

videní: 1.1K

Starostliví rodičia chcú, aby z ich deti vyrástli úspešné, šťastné a bohaté osobnosti. Na to nie je vôbec potrebné nútiť dieťa, aby študovalo od rána do večera, a cez víkendy, aby ho vzali do všetkých krúžkov v meste. Od detstva je oveľa dôležitejšie vštepovať dieťaťu správne finančné a životné návyky a postoje.

Zodpovednosť

Namiesto toho, aby dieťa kvôli každej chybe volalo rodičov, nech si samé napraví situáciu. Ak krpec rozbil dosku, dajte mu metlu, ušpinilo podlahu farbou? Nech sa páči, handra čaká naňho. V prvom rade im môžete jasnejšie vysvetliť, prečo musia byť pri veciach opatrnejší. Po druhé, učíte deti zodpovednosti. Pretože schopnosť prevziať zodpovednosť za svoje činy je tá najdôležitejšia zložka úspechu.

Naučte ho šetriť peniaze

Rovnako ako musia dospelí šetriť peniaze na dovolenku, nákup auta alebo štúdium, dieťa sa musí naučiť šetriť peniaze na svoje potreby. Spravte si s ním špeciálne poháre, každý pre svoj špecifický  účel. Môže to byť napríklad nákup drahej hračky alebo nového bicykla. Týmto naučíte svoje dieťa počítať a správne utrácať peniaze bez toho, aby ho utratili za krátkodobé túžby ako kopy sladkého.

Zapojte dieťa do finančných záležitostí

Samozrejme, že dieťa nepomôže pri kúpe bytu alebo splácaní úveru. Porozprávajte sa s ním o malých výdavkoch, ako sú nákupné zoznamy v obchode alebo výber dovolenky na víkend. Diskutujte o kúpnej cene, jej potrebe a dostupných alternatívach. Je tiež dôležité, aby sa dieťa zapájalo do plánovania rodinného rozpočtu. Nech pozná príjmy rodiny a na čo sa peniaze vynakladajú. Ukážte mu teda, že peniaze v rodine nie sú nekonečné a nepochádzajú z ničoho, naučia sa ich správne rozdeľovať v budúcnosti.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov