TOP 10

6 výchovných tajomstiev, ktoré vaše dieťa v budúcnosti ocení

dieťa

videní: 1.1K

Nemajte len negatívne postoje

Možno často používate frázy ako „si príliš lenivý“ alebo „celý deň nič nerobíš,”. Musí to byť nejaký zázrak, keď po takýchto „komplimentoch“ dieťa rastie bez sebavedomia. Druhé miesto zaujali hlášky ako „nedostaneš žiadne peniaze“ a „v živote nebudeš mať dobrú robotu“ atď. Pokúsi sa dieťa zbohatnúť v budúcnosti, ak sa domnieva, že to už vopred nie je možné? Odpoveď je zrejmá. Chváliť dieťa a zamerať sa na jeho pozitívne vlastnosti a talenty. Hovorte o úspešných ľuďoch a ich spôsobe života. Motivujte dieťa tým, že mu ukážete, že môže dosiahnuť svoje ciele, ak bude cieľavedomé.

Chváľte ho správnym

Chváľte dieťa nielen za úspechy, ale aj za vynaložené úsilie. Napríklad, namiesto chválenia za dobrú známku za písomku ho chváľte za tú tvrdú prípravu, ktorá dobrej známke predchádzala. Ďakujeme za víťazstvo v súťaži, ale za mnohé tréningy pred ním nie. Pomôžete tak dieťaťu pochopiť, že práca a úsilie v sebe nesú silu rešpektu. A to je hodnotný príspevok do budúcnosti, pretože v živote sú často situácie, keď potrebujete pracovať dlhšiu dobu bez viditeľného výsledku.

Vychovajte nezávislého človeka

Neoprávnene chránené dieťa môže vyrastať v neistote, pretože sa neustále ukazuje, že potrebuje pomoc aj v menších veciach a nie je schopné niečo urobiť samé. Ako pomocníčka na plný úväzok zbavujete potomka motivácie vyskúšať nové veci a nepokúsi sa dosiahnuť viac bez toho, aby ustúpilo pri prvých ťažkostiach. Niekedy rodičia schopnosť detí samostatne konať podceňujú. Len pamätajte na jedno pravidlo – nikdy neurobte preňho to, čo môže urobiť samé.

Zdroj: adme.ru | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov