TOP 10

Smiech ako liek? Pre toto by ste sa mali smiať každý deň

smiech

videní: 805

6. Spoločenské výhody

Smiech je nákazlivý, takže keď ho máš dosť vo svojom živote, s najväčšou pravdepodobnosťou pomáhaš ostatným okolo seba tým, že im zlepšuješ náladu, znižuješ stres a prípadne skvalitňuješ ich sociálne cítenie. Dokonca aj intímne vzťahy zlepšíš smiechom, čo vedie k väčšiemu šťastiu a radosti zo vzťahu.

7. Vnútorný tréning

Už si mal zo smiechu niekedy bolesť brucha? Smiech je dobrým cvikom na brušné svalstvo, pretože sťahuje brušné svaly a navyše si pri smiechu uvoľňuješ svalstvo v ramenách. Smiech dokonca poskytuje dobrý tréning srdcu: 100 minút smiechu je ekvivalentom k 10 minútam veslovania alebo 15 minútovému bicyklovaniu na rotopede.

8. Zlepšuje dýchanie

Smej sa stále viac a viac, pretože smiech vyprázdni tvoje pľúca, čo má za následok čistenie pľúc od škodlivín podobne ako hlboké dýchanie. Je to užitočné najmä pre ľudí, ktorí trpia respiračnými ochoreniami, ako je astma a podobne.

9. Smiech ti pomôže schudnúť

Smiech je veľmi dobré telesné cvičenie na spaľovanie kalórií. Taktiež zvyšuje srdcovú frekvenciu a urýchľuje látkovú výmenu. Ak uvažuješ o diéte, tak k nej pridaj aj smiech pri dobrom sitcome. Smej sa po dobu aspoň 20 minút, no, samozrejme môžeš aj viac. 🙂

10. Chráni srdce

Ľudia, ktorí sa veľa a pravidelne smejú, majú nižší krvný tlak ako priemerný človek. Keď sa človek smeje, krvný tlak sa zvyšuje, ale potom klesá pod úroveň normálu. Srdce je sval a ako každý sval v tele silnie a funguje lepšie. Pravidelný úsmev je ako členstvo v posilňovni pre tvoje srdce. Bolo zistené, že 15 minút smiechu denne je rovnako dôležitých pre tvoje srdce ako 30-minútové cvičenie trikrát do týždňa.

Zdroj: wonderlist | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov