Zaujímavosti

Sen a jeho význam. Týchto 5 vás poriadne prekvapí

sen

videní: 2.1K

Celý deň si na nohách, študuješ, pracuješ a klasicky nestíhaš. Počas dňa premýšľaš nad tým, kedy si konečne ľahneš, zatvoríš oči a vypneš mozog. Ale naozaj sa dá vypnúť? Sen je definovaný ako zážitok obrazových, zvukových a iných zmyslových vnemov, ktoré vytvára náš mozog počas spánku. Čiže aj keď spíme, chudák, náš mozog neoddychuje. Preto ti prinášame top 5 nočných môr a ich významov. Možno v tomto článku objavíš aj tie svoje…

Každý z nás delí sny na tie pekné, po ktorých sa vám vytvorí ráno úsmev na perách a na divné nočné mory, ktoré nás mátali v noci a aj nasledujúce dni. Nijaký sen sa nezaoberá materiálom, ktorý nemá zmysel. Sen má svoj zmysel. Je to tvoj sen, dej si si vytvoril ty sám a sám si mu pridelil úlohu. Symboly použité v našich snoch sú univerzálne. Mnohokrát počúvame o nočných morách našich priateľoch, ktorým sa snívalo to isté čo nám, napr. sen, v ktorom kráčate po schodoch a zrazu tam ten schod chýba a vy sa zobudíte alebo strhnete.

Sen a jeho význam – týchto 5 vás poriadne prekvapí

1. Pád

www.pixabay.com

www.pixabay.com

Či už ide o mrakodrap, útes, alebo aj ten spomínaný chýbajúci schod, pád je symbolom neistoty alebo strachu zo situácie v tvojom živote. Ľudia, ktorých tento sen neznepokojuje sú nebojácni a radi menia veci vo svojom živote.

2. Nahota 

www.pixabay.com

www.pixabay.com

Ľudia, ktorí majú opakujúce sa sny o tom, že sú nahí, sa môžu cítiť zraniteľní alebo neistí vo svojom skutočnom živote, taktiež by sa mohli hanbiť za to, čo urobili v minulosti.

3. Krv

www.pixabay.com

www.pixabay.com

Ako už pravdepodobne očakávaš, význam krvi závisí od kontextu snov. Násilné, krvavé sny môžu naznačovať emocionálne nepokoje alebo uvoľnenie potlačeného hnevu.

4. Strata zubov

www.pixabay.com

www.pixabay.com

Snívanie o strate zubov je celkom bežná nočná mora, ktorá pôsobí zlovestne. Jej význam je však taký, že človek, ktorému sa o týchto krvavých zuboch sníva je bezmocný v danej životnej situácii. Niektoré zdroje uvádzajú tento symbol ako indikátor depresívnych stavov.

5. Búrka

www.pixabay.com

www.pixabay.com

Snívať o búrke predstavuje situáciu, ktorá je zjavne turbulentná. Všimnete si, že zažívate nepokoj, hnev alebo hnev. Vidieť búrku vo vašom sne môže tiež znamenať, že vy alebo niekto iný môže byť niečo veľmi naštvaný.

Zdroj: list25 / topdesať

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov