Zaujímavosti

Čo sa stane s vašimi vlasmi, ak obmedzíte kofeín?

kofeín

videní: 536

Väčšina z nás premýšľala o tom, že v určitom období svojho života s kávou prestane a obmedzí kofeín. Ale okrem toho, že sa snažíš čeliť dňu bez svojej rannej šálky kávy, možno prichádzaš o niektoré výhody pre zdravie a krásu vašich vlasov. Ako sa ukázalo, káva dokáže oveľa viac, ako pomôcť ráno vstať z postele.

1.Kofeín podporuje rast vlasov

Čo sa stane s vašimi vlasmi, keď obmedzíte kávu

Ak sa snažíte, aby vaše vlasy rástli rýchlejšie, šálka kávy denne v skutočnosti môže pomôcť získať dlhšie pramene. Kofeín je zameraný na dihydrotestosterón –  hormón, ktorý môže spôsobiť vypadávanie vlasov. Pomáha tiež vlasovým bunkám produkovať viac organických zlúčenín, ktoré vlasom pomáhajú, keď sú v aktívnej fáze rastu .

2. Vlasy môžu stratiť lesk

Čo sa stane s vašimi vlasmi, keď obmedzíte kávu

Aplikácia vlasových sér a kondicionérov vám môže pomôcť oživiť vlasy bez života, ale poskytuje iba dočasné výsledky. Okrem mnohých ďalších zdravotných výhod môže pitie kávy vdýchnuť matným vlasom nový život. Pretože kofeín zvyšuje krvný obeh, pomáha dodávať výživné látky do vlasových korienkov, vďaka čomu sú vaše pramene prirodzene lesklé a zdravé.

3. Vaše vlasy by mohli byť krehkejšie

Čo sa stane s vašimi vlasmi, keď obmedzíte kávu

Okrem toho, že vás káva ráno nakopne a preberie, môže posilniť aj vaše vlasy zvnútra. Zvýšený prietok krvi do pokožky hlavy zabráni oslabeniu vlasových folikulov, zabráni ich vypadávaniu a vlasy budú hladšie a silnejšie.

4. Vlasy môžu byť redšie

kofeín

Zatiaľ čo väčšina výrobkov na starostlivosť o vlasy, ktoré obsahujú kofeín, môže spôsobiť, že vlasy budú vyzerať plnšie na oko, pitie kávy skutočne pomáha chemikáliám dostať sa do vlasových folikulov. Pretože kofeín zlepšuje prietok krvi, pomáha tiež vlasom rásť hustejšie a plnšie.

5. Upraviť si vlasy môže byť ťažšie

Čo sa stane s vašimi vlasmi, keď obmedzíte kávu

Hoci textúra tvojich vlasov je daná predovšetkým genetikou, vaše stravovacie a pitné návyky môžu tiež ovplyvniť kvalitu vlasov. Okrem toho, že vlasy sú silnejšie a lesklejšie, môže šálka kávy pomôcť skrotiť nepoddajné vlasy. Keď vlasové korienky získajú dostatok základných vitamínov a živín, vlasy sú nakoniec hebkejšie a ľahšie zvládnuteľne.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov