Foto

Podivné zvieratá, o ktorých ste nevedeli, že existujú

zvieratá

videní: 3.0K

Naša planéta je domovom úžasného množstva rozmanitých a fascinujúcich tvorov. Hoci poznáme populárne zvieratá, ako sú levy, delfíny a pandy, existuje skrytý svet neobyčajných bytostí, ktoré často zostávajú nepovšimnuté.

Od hlbín oceánov až po vzdialené dažďové pralesy a dokonca aj naše vlastné dvory – týchto 10 zvláštnych zvierat vám predstaví podmanivú ríšu zvláštnych, chladných a najroztomilejších tvorov, o ktorých existencii ste ani netušili.

PODIVNÉ ZVIERATÁ, O KTORÝCH STE NEVEDELI, ŽE EXISTUJÚ

 

Axolotl

Prvým na našom zozname podivných zvierat je axolotl. Je to skutočne pozoruhodný salamander pochádzajúci z Mexika. Tento malý obojživelník je známy svojimi regeneračnými schopnosťami, dokáže si obnoviť končatiny, miechu, srdce a dokonca aj časti mozgu.

Vďaka svojmu roztomilému úsmevu a žiabram s okrajmi sa axolotl stal obľúbeným domácim miláčikom, ktorý je obdivovaný pre svoj nezvyčajný vzhľad a rozkošnú povahu.

Krtko hviezdonosý

Krtko hviezdonosý je jedinečný druh krtka vyskytujúci sa v Severnej Amerike. Jeho najcharakteristickejším znakom je neuveriteľný nos, ktorý zdobí 22 mäsitých tykadiel pripomínajúcich hviezdu. Toto prispôsobenie pomáha krtkovi orientovať sa a nájsť korisť v podzemnom prostredí.

Hoci sa to môže zdať zvláštne, krtko s hviezdicovým nosom je vynikajúcim príkladom vynaliezavosti prírody. Krtkovi patrí druhé miesto v zozname zvláštnych živočíchov sveta.

Ksukol

Pri ceste na ostrov Madagaskar sa stretávame so zvláštnymi ksukolmi. Tento nočný primát má obrovské uši, huňatú srsť a mimoriadne dlhé kostnaté prsty.

Toto zviera, ktoré je v madagaskarskom folklóre považované za posvätné, má pozoruhodnú schopnosť ťukať na stromy a rozpoznávať v nich ukryté larvy, čo z neho robí veľmi zdatného zberača potravy. Patrí nielen medzi zvláštne zvieratá, ale aj medzi ohavné tvory.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov