Foto

Podivné zvieratá, o ktorých ste nevedeli, že existujú

zvieratá

videní: 3.1K

Krab Yeti

Krab yeti, ktorý žije hlboko v ľadových vodách južného Pacifiku, je neuveriteľným pohľadom. Jeho telo je pokryté dlhými hodvábnymi chlpmi, ktoré pripomínajú biely kožuch, vďaka čomu si vyslúžil prezývku “yeti”.

Neobvyklé klepetá tohto kôrovca zdobia drobné baktérie, ktoré chová a konzumuje, čo je ukážkou fascinujúceho symbiotického vzťahu s mikróbmi.

Ružová víla Armadillo

Pásovec ružový, ktorý sa ukrýva v argentínskych púšťach, je jedným z najmenších a najroztomilejších druhov pásovcov. Patrí medzi najzvláštnejšie, ale najroztomilejšie zvieratá na našej planéte.

Jeho ružový pancier a nadýchané biele bruško mu dodávajú vzhľad víly. Tento nočný tvor trávi väčšinu času zahrabávaním sa pod zemou a ľudské oči ho vidia len zriedka.

ĎALŠIE PODIVNÉ ZVIERATÁ, O KTORÝCH STE NEVEDELI, ŽE EXISTUJÚ

Psychrolutes marcidus (Blobfish)

Blobfish, často označovaná za najškaredšiu rybu na svete, žije v hlbokých vodách pri pobreží Austrálie a Tasmánie. Jej ovisnutý, želatínový vzhľad je výsledkom extrémneho tlaku v jej prirodzenom prostredí.

Aj keď možno nevyhrá žiadnu súťaž krásy, blobfish je fascinujúcim príkladom toho, ako sa živočíchy prispôsobujú, aby prežili v extrémnych podmienkach. Ďalší príklad najpodivnejších živočíchov spod vody.

Listnatý morský drak

Pokračujeme v podmorskom prieskume a stretávame sa s listnatým morským drakom, fascinujúcim tvorom pripomínajúcim plávajúce morské riasy. Nie je to len čudné, ale aj jedno z najchladnejších zvierat na našej planéte.

Vyskytuje sa pozdĺž južného a západného pobrežia Austrálie a jeho prívesky pripomínajúce listy mu poskytujú vynikajúce maskovanie, vďaka ktorému dokáže dokonale splynúť s okolím. Pozorovať listnatého morského draka, ako sa plaví po vode, je ako byť svedkom živého umeleckého diela.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov