Zaujímavosti

Ako by vyzerali autá, ak by dizajnéri čerpali inšpiráciu u exotických zvierat?

autá

videní: 497

Kto z nás by nechcel mať ikonu na štyroch kolesách, či už ide o športové auto alebo len o klasický veterán. Pre niektorých z nás tieto autá znamenajú spomienku na staré dobré časy, pre iných sú spojené s romantickými filmami. No ako by to vyzeralo, ak by sa dizajnéri pri ich navrhovaní inšpirovali prírodou? Teda lepšie povedané exotickými zvieratami?

Švajčiarsky umelec Frédéric Müller mal v mysli netradičný nápad a rozhodol sa ho pretaviť na skutočnosť. Jeho najnovšia séria výtvorov, ktorú pomenoval “Rides of the Wild”, zahŕňa 8 fotografií, ktoré zobrazujú klasické autá v trochu inom svetle. Aston Martin DB5 z roku 1963, Ford F-250 z roku 1967, Fiat 600S z roku 1977 a Corvette Stingray z roku 1968 sú inšpirované rôznymi exotickými zvieratami.

1. Aston Martin DB5 (1963)

auta_exotika_9

Oceľovo šedý Aston Martin DB5 z roku 1963, ikona skorších Bondoviek, je v tomto prípade inšpirovaný smutnou siluetou hrocha. Umelec myslel aj na malé detaily, ako napríklad dve “uši” umiestnené na streche vozidla a personalizovaná poznávacia značka – “H1PPO”.

auta_exotika_8

2. Corvette Stingray (1968)

auta_exotika_7

Corvette Stingray z roku 1968 je inšpirované aligátorom. Predĺžená predná časť je štylizovaná do podoby pretiahnutej papule aligátora a nechýbajú ani špicaté zuby v maske. V strede znova kraľuje špeciálne evidnčné číslo “G4TOR”. Čerešničkou na torte je len smaragdovo zelená farba.

auta_exotika_6

3. Ford F-250 (1967)

auta_exotika_5

Ford F-250 z roku 1967 je zasa štylizovaný do podoby kráľa zvierat – leva. Tento pick-up (tak typický pre Ameriku) je pripravený vyraziť do akéhokoľvek dobrodružstva. Auto má niekoľko detailov odkazujúcich na mačaciu šelmu: maska v tvare nosa, kabína s “ušami” či farba.

auta_exotika_4

4. Fiat 600S (1977)

auta_exotika_3

Posledným dielom v sérii je kultový Fiat 600S z roku 1977. Toto klasické auto inšpirované pandou má typické čierne a biele prvky vrátane masky chladiča v tvare nosa alebo roztomilých uší na streche.

auta_exotika_2

 

Zdroj: BoredPanda | Frédéric Müller | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov