Tipy a triky

Spálenie od slnka? Toto by si nemal robiť!

spálenie

videní: 674

5. Peeling

8 vecí, ktoré by ste po úpale nemali robiť

Slnečná pokožka nie je pre oči príjemná a je prirodzené chcieť odlupovať suchú pokožku. Môžeš však poškodiť pokožku ešte viac, pretože pílingové výrobky majú tendenciu pôsobiť na pokožku agresívne. Namiesto toho nechaj slnečné spáleniny hojiť prirodzene, čo zvyčajne trvá až  7  dní .

 

6. Nanesenie nesprávneho telového krému

spálenie

Aplikácia telového krému môže pomôcť zvlhčiť pokožku poškodenú slnkom, ale ubezpeč sa, že používaný produkt nie je na báze alkoholu. Alkohol pomáha výrobkom preniknúť hlbšie, ale tiež dokáže odstrániť prírodné oleje, ktoré pokožka potrebuje, aby zostala hydratovaná.

7. Pitie pomarančového džúsu

8 vecí, ktoré by ste po úpale nemali robiť

Aj keď majú citrusové nápoje vysoký obsah antioxidantov, môžu tiež spôsobiť, že pokožka bude citlivejšia na svetlo. Pitia pomarančového džúsu sa nebudeš musieť vzdať úplne, len si nanes viac krému na opaľovanie a po jeho vypití sa vyhýbaj priamemu slnečnému žiareniu.

8. Používanie zvlhčovača SPF

8 vecí, ktoré by ste po úpale nemali robiť

Možno si myslíš, že hydratačný krém s SPF je to, čo pokožka potrebuje, aby nebola spálená od slnka, ale nie je to najlepší spôsob ochrany pokožky pred poškodením. Štúdie ukázali, že skutočná ochrana proti slnečnému žiareniu je omnoho účinnejšia.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov