TOP 10

Angelina Jolie a zopár zaujímavostí z jej života

angelina jolie

videní: 4.2K

Angelina Jolie, jedna z najikonickejších a najvplyvnejších postáv Hollywoodu. Uchvacuje divákov už viac ako tri desaťročia. Jolie, známa svojou krásou, talentom a humanitárnym úsilím, sa stala symbolom posilnenia postavenia a odolnosti v zábavnom priemysle.

Svojou kariérou od herectva až po réžiu a produkciu zanechala nezmazateľnú stopu vo svete filmu aj mimo neho. Angelina Jolie má poriadne zaujímavý život. Dnes si ukážeme zopár zaujímavostí a odhalíme tak menej známe aspekty jej života a kariéry. Od jej raných začiatkov v centre pozornosti až po jej filantropické snaženie, o tejto výnimočnej žene sa dá ešte veľa objaviť. Zapnite si bezpečnostné pásy, keď budeme putovať zaujímavým svetom Angeliny Jolie.

Angelina Jolie a zopár faktov z jej života

Angelina Jolie sa narodila 4. júna 1975 v Los Angeles v Kalifornii.

Celé meno Angeliny Jolie je Angelina Jolie Voight.

Angelina Jolie počas svojej kariéry získala množstvo ocenení vrátane Oscara.

Angelina Jolie je známa svojím humanitárnym úsilím. Okrem úspešnej hereckej kariéry sa Jolie aktívne zapája do rôznych charitatívnych vecí a slúžila ako veľvyslankyňa dobrej vôle pre Agentúru OSN pre utečencov.

Angelina Jolie debutovala ako režisérka filmom „In the Land of Blood and Honey“ v roku 2011. Angelina Jolie svoje schopnosti preniesla za hranice herectva, keďže svoj talent predviedla za kamerou v tejto silnej dráme odohrávajúcej sa v bosnianskej vojne.

Má šesť detí. Jolie je hrdou matkou Maddoxa, Paxa, Zahary, Shiloh, Knoxa a Vivienne.

Bola vydatá trikrát. Medzi jej bývalých manželov patria Jonny Lee Miller, Billy Bob Thornton a Brad Pitt.

Angelina Jolie je filantropka a bola uznávaná za svoju charitatívnu prácu. Angelina oddanosť humanitárnym veciam jej priniesla množstvo ocenení vrátane Humanitárnej ceny Jeana Hersholta v roku 2013.

Hrala ako ikonická postava Lara Croft vo filmoch „Tomb Raider“. Stvárnenie dobrodružnej archeologičky Jolie upevnilo jej status hviezdy akčných filmov.

Forbes ju niekoľkokrát označil za jednu z najmocnejších žien sveta. Vplyv Jolie presahuje rámec zábavného priemyslu, pretože pôsobí v celosvetovom meradle.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov