Tipy a triky

2 hodiny týždenne: 7 krokov k úspešnému dosiahnutiu vašich cieľov

cieľov

videní: 1.1K

Vypustenie svojich cieľov do sveta

Ak si chcete stanoviť cieľ, musíte si ho najprv niekam zapísať.

Bez toho, aby ste vedeli, na čo sa chcete zamerať, aby ste to uviedli do života, premárnite veľa času a energie pri hľadaní správnej cesty.

Napísanie cieľa udrží váš mozog sústredený na danú úlohu a pomôže vám vrátiť sa k nemu, keď vybočíte z kurzu.

Buďte konkrétny

Ďalej musíte upresniť svoj cieľ, aby ste mohli špecifikovať, čo presne chcete dosiahnuť.

Ľudia často robia chybu, keď sa v tomto bode snažia vymenovať, ako svoj cieľ dosiahnu, ale to, čo chcete urobiť, je skutočne napísať, ako dosiahnutie cieľa vyzerá.

Kroky na dosiahnutie tohto cieľa môžete vymyslieť neskôr. Napíšte si, ako to vyzerá, keď je úloha splnená. Pomôže vám to sústrediť sa na to, kam máte nasmerovať svoju energiu, a rozpoznať ďalšie správne kroky.

Zvýšte úroveň

Pri stanovovaní cieľa je dôležité, aby ste si stanovili takú výzvu, aby ste sa museli naučiť nové zručnosti alebo trochu rozšíriť svoje schopnosti.

Výskum ukazuje, že približne 7 % mimo vašej komfortnej zóny je dobrý rozsah na dosiahnutie vašich cieľov.

Ak teda zvyčajne po práci chodíte pešo, ale chcete začať behať, bolo by rozumné stanoviť si cieľ, podľa ktorého by ste na začiatok behali 2 z 30 dní v mesiaci.

To je 7 % zlepšenie v porovnaní s tým, že by ste vôbec nebehali. Zdá sa to pomalé, ale nikto nepovedal, že musíte “behať” až k svojmu cieľu.

Môžete si vziať toľko času, koľko chcete. A výskumy ukazujú, že ak si dáte načas a budete na svojich zručnostiach pracovať dlhší čas, je pravdepodobnejšie, že si vybudujete úspech z dlhodobého hľadiska. Bez slovnej prestrelky.

Nenaháňajte sa za cieľmi iných ľudí

Je dôležité, aby ste si stanovili ciele, ktoré sú pre vás vhodné. V dnešnom svete sa všetci snažíme navzájom prekonať, najmä na sociálnych sieťach.

Je veľmi dôležité, aby ste si stanovili cieľ, ktorý je pre vás dobrý a dosiahnuteľný.

Pri stanovovaní cieľov v oblasti príjmov nevytrhávajte čísla zo vzduchu len preto, že všetci ostatní sa snažia vybudovať miliónový biznis.

Ak nechcete zarábať toľko alebo vaša firma ešte nemá kapacitu na to, aby zarobila takúto sumu, stanovte si niečo realistickejšie.

To z vás nerobí menejcenných ako z ostatných ľudí, ale ukazuje to, že chápete, kde sa nachádzate a kde chcete byť za určitý čas.

Neznamená to, že sa tam nikdy nedostanete, ale možno to bude znamenať, že si budete musieť stanoviť niekoľko cieľov na ceste, aby ste sa dostali tam, kam chcete.

Stanovte si cieľ, nie zámer

Nezabudnite, že ciele nie sú to isté ako zámery.

Cieľom môže byť začať behať 3x týždenne, ale zámerom je zabehnúť každú míľu pod určitý čas.

Cieľom môže byť začať podnikať, ale zámerom je získať štyroch klientov v prvom mesiaci. Pozrite sa na to, čo ste si pôvodne zapísali: je to cieľ alebo zámer?

Aký je ďalší správny krok?

Keď ste si ujasnili svoj cieľ, je čas zistiť, ako ho dosiahnete. Tu sa väčšina ľudí zastaví.

Je ťažké pokúsiť sa dosiahnuť niečo, čo ste nikdy predtým nerobili, a preto je také dôležité začať pomaly a budovať svoje schopnosti priebežne.

Keď premýšľate o ďalšom správnom kroku, položte si túto otázku: “Čo môžem urobiť práve teraz, aby som sa posunul k tomuto cieľu?” a potom to urobte.

Povedzte to niekomu

Ak zistíte, že začínate zaostávať vo svojom cieli a nie ste si istí, či dokážete pokračovať, je dobré vytvoriť si podpornú sieť.

Nájdite si ďalších ľudí, ktorí si kladú podobné ciele, povedzte o tom priateľom, ktorí vás budú držať pri zodpovednosti, pridajte sa k mastermind skupine a sledujte pokrok, ktorý robíte, aby ste videli, aké dôležité môže byť časom postaviť jednu nohu pred druhú.

Zdroj: hackspirit / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov