Foto

Úspech vo zvykoch: 10 prvkov denného života úspešných ľudí

úspech

videní: 1.2K

V každej oblasti života sa stretávame s jednotlivcami, ktorí dosiahli úspech na mimoriadnej úrovni. Ich cesta k vrcholu však nezostáva len tajomstvom pre nich samých. Títo jednotlivci majú svoje denné rituály a návyky, ktoré ich sprevádzajú na ceste za úspechom.

Ich prístup k životu nie je len o náhodách, ale o opakujúcich sa praktikách, ktoré im pomáhajú dosiahnuť svoje ciele. V nasledujúcom článku sa pozrieme na 10 kľúčových návykov, ktoré niektorí úspešní ľudia praktikujú. Tieto návyky môžu pomôcť aj vám na vašej ceste za úspechom.

10 zvykov, ktoré vám zaručia úspech

Zamerajte sa na 24 hodín

Za deň môžete urobiť nespočetné množstvo vecí – umyť auto, prejsť hory, pozrieť si film. Každá z týchto vecí vám môže, ale nemusí pomôcť uspieť zajtra, ale dôležité je, že ste ich v ten deň urobili. “Tých 24 hodín, ktoré práve prežívate, určuje úroveň vášho úspechu. Práve teraz máte možnosť robiť rozhodnutia, ktoré budú kurírovať a riadiť vaše ciele. Táto možnosť neexistuje vo včerajšku ani v zajtrajšku,” povedal Randi Levin, prechodový životný strategik. Dnes je jediný čas na to, aby ste získali impulz a podnikli potrebné kroky na dosiahnutie toho, po čom túžite, povedala Levin. Začnite tým, že si položíte otázku, čo môžete urobiť teraz. Bez ohľadu na to, čo sa stane, nebuďte príliš pohodlní. Vaša práca nemusí o 25 rokov existovať.

Vytvorte si z úspechu zvyk

Podľa štúdie uverejnenej v časopise European Journal of Social Psychology môžete zmeniť svoje správanie len za 66 dní. Ak sa vám zdá 66 dní ako dlhý časový úsek, zvážte, či to nebudete brať týždeň po týždni. “Každý týždeň si v nedeľu vyhraďte jednu chvíľu a sústreďte sa na to, čo sa vám v priebehu uplynulého týždňa podarilo. Ako ľudia máme tendenciu vyzdvihovať to, čo sa nám nepodarilo, takže keď obrátite scenár a zdokumentujete to, čo sa podarilo, preprogramujete svoje myšlienky tak, aby ste mysleli na úspech bez ohľadu na to, aký malý je,” povedal Levin. Úspech môže byť čokoľvek od povýšenia až po zvládnutie receptu na sladké zemiaky od vašej mamy. Záleží len na tom, že ste o ňom premýšľali v pozitívnom svetle, a toto myslenie sa čoskoro stane nákazlivým.

Uprednostňujte seba samého

Nemôžete vyriešiť svetový hlad alebo sa stať najmladším generálnym riaditeľom na svete bez toho, aby ste najprv vedeli, kto ste. Zoznamy úloh nie sú určené výlučne na pracovné úlohy. Ako upozorňuje Levin, môžu byť aj zábavou. “Uistite sa, že váš zoznam úloh obsahuje jasný čas na rozkvet. Najskôr si naplánujte stretnutia, vytvorte si čas na posilňovňu, priateľov, koníčky alebo na ničnerobenie,” povedal. “To vám pomôže vyvážiť váš vzťah k sebe samému a k práci.” Čas navyše mimo práce môže pomôcť aj vašim vzťahom. Štúdia, ktorá sa zaoberala pracovným časom romantických partnerov, zistila, že dlhý pracovný čas ovplyvňuje romantické vzťahy. Urobte teda sebe, svojej práci a svojim vzťahom láskavosť a raz za čas si odskočte.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov