Foto

Opustené miesta v Európe: Kedysi sídla pánov, dnes zapadajú prachom

opustené miesta

videní: 785

Opustené miesta sa nachádzajú po celej Európe. Ich niekdajšia sláva je však dávno minulosťou, no aj napriek tomu majú čo ponúknuť. Dokazuje to britský fotograf James Kerwin. Presvedč sa sám!

“Obľúbil som si fotografovanie odkedy som si v roku 2010 kúpil svoj prvý skutočný fotoaparát. Tento koníček sa rýchlo stal mojou vášňou, vďaka ktorej cestujem po celom svete a ktorá mi zaberá veľkú časť môjho pracovného dňa,” hovorí britský fotograf James Kerwin. “Fotoaparát ma vedie na miesta, ktoré by som inak pravdepodobne nikdy nevideli, napríklad Island. Nebyť mojej lásky k fotografovaniu, zrejme by som nikdy nemal príležitosť preskúmať Island – a aj keby som mal, pochybujem, že by som bol svedkom úžasného východu slnka o 3:00!” Jeho cesta fotografa však nebola taká jednoznačná a dnes sa sústredí najmä na opustené miesta a budovy.

 

 

James si svoj prvý fotoaparát kúpil počas cestovania. “Po desiatich mesiacoch v Melbourne som sa chystal vycestovať do Hongkongu. Navštívil som malý obchod s fotoaparátmi a kúpil som si Panasonic Lumix LX3. O tri týždne neskôr som stál v tme na moste v Hongkongu a fotografoval som svetelné stopy prostredníctvom dlhej expozície,” spomína na svoje začiatky James. “Po štyroch rokoch fotografovania rôznych žánrov, ako napríklad svadby a iné spoločenské udalosti, som koncom roka 2013 narazil na architektonickú fotografiu a odvtedy sa moja vášeň sústredí na opustené budovy.”

Jamesova najnovšia séria fotografií sa sústredí nielen na opustené miesta a budovy, ale aj prenikajúce svetelné lúče. Toto je desať najvýznamnejších fotografií z posledných piatich rokov, ktoré boli zachytené v celej Európe. James dodáva, že v Taliansku je svetlo naozaj výnimočné.

1. Netradičná selfie v opustenej továrni vo Veľkej Británii

opustene_miesta_1

2. Malá drevená kaplnka v Poľsku

opustene_miesta_2

3. Opustený hrad zo 14. storočia

opustene_miesta_3

4. Zrejme posledná fotografia tohto rozpadajúceho sa kostola vo Francúzsku. Krátko na to sa strecha úplne prepadla

opustene_miesta_4

5. Opustené piano v Taliansku

opustene_miesta_5

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov