Tipy a triky

2 hodiny týždenne: 7 krokov k úspešnému dosiahnutiu vašich cieľov

cieľov

videní: 1.0K

Na dosiahnutie vašich cieľov je často potreba hlboké premýšľanie. Napríklad, Albert Einstein mal iba 16 rokov, keď začal uvažovať o špeciálnej teórii relativity. Neustále sníval a v jednom zo svojich snov si “predstavil” špeciálnu teóriu relativity. Geniálne postrehy z hlbokého premýšľania nie sú ojedinelé.

Charles Darwin mal niečo, čomu sa hovorilo “cesta myslenia”, po ktorej kráčal, aby zvážil svoje hlboké myšlienky. Fridrich Nietzsche pravidelne trávil hodiny v prírode a snažil sa pochopiť svoje myšlienky.

Otázka teda znie, čo keby sme sa pokúsili o to isté?

Žiaľ, snívajúci ľudia sú často považovaní za márnotratných a v mnohých ohľadoch neproduktívnych ľudí. Tráviť čas premýšľaním sa nezdá ako produktívny spôsob života, ale ak to pomohlo niektorým z najgeniálnejších myslí v histórii dosiahnuť svoje ciele a nájsť úspech, určite to môže pomôcť aj nám.

Podľa psychológov je zapojenie sa do takzvaného “reflexívneho myslenia” rozhodujúce pre sebazdokonaľovanie.

 

Čo je to reflexívne myslenie?

Reflexia je premýšľanie o našich skúsenostiach takým spôsobom, aby sme z nich mohli vyvodiť zmysel, nájsť riešenia problémov a dozvedieť sa pritom niečo o sebe.

Reflexiu možno často považujeme za formu snívania, pretože v skutočnosti sa nič fyzicky produktívne nedeje, ale akt reflexie vám môže pomôcť cítiť sa istejšie vo svojich rozhodnutiach a pomôcť vám prekonať ťažké obdobia vo vašom živote.

Spomeňte si, kedy sa vám naposledy stalo niečo hrozné. Podarilo sa vám v tej situácii nájsť niečo dobré? Ak áno, pravdepodobne ste využili silu reflexie, ktorá vám pomohla zmieriť sa s touto skúsenosťou do podoby niečoho, z čoho ste sa poučili a na čom ste vyrástli.

Prečo je reflexia dôležitá?

Reflexia je dôležitá z mnohých dôvodov, ale najväčším dôvodom je, že nám pomáha učiť sa a rásť na základe našich skúseností.

Ak každý deň strávime čas premýšľaním o našich činoch, postojoch, správaní, vzťahoch, interakciách, vyjadreniach a dokonca aj o jedle, ktoré sme zjedli, môžeme sa v týchto veciach stať lepšími a celkovo lepšími v živote.

Reflexia pomáha ľuďom spojiť sa so sebou samými a s ľuďmi okolo seba. Je to jeden z dôvodov, prečo sa rodičia budú detí pred spaním alebo pri stole s večerou pýtať na ich deň. Otázka “aký si mal deň” môže otvoriť dvere do sveta reflexie, pretože deti – aj dospelí – sa potrebujú zastaviť a zamyslieť sa nad svojím dňom a nad tým, čo s ním urobili.

Dve hodiny k lepšiemu životu a dosiahnutiu cieľov

Niektorí odborníci odporúčajú až 2 hodiny reflexívneho myslenia týždenne. Hoci sa to môže zdať ako veľa času, je to len 120 minút týždenne. Čo je len 17 minút denne, plus mínus niekoľko sekúnd.

Ak teda strávite 15 – 20 minút denne hneď ráno alebo naposledy pred spaním premýšľaním o svojom dni, živote, úspechoch, neúspechoch a ďalších veciach, môžete začať pozorovať, ako sa vo vašom myslení objavujú vzory; môžete začať vidieť, ako sa spájate s inými ľuďmi.

Môžete tiež začať vidieť oblasti svojho života, ktoré chcete zlepšiť, alebo môžete stráviť čas snahou vyriešiť nejaký problém.

Vezmite si zápisník a zaznamenávajte si svoje myšlienky počas týchto 15 – 20 minút každý deň. A necíťte sa vinní za to, že ste si našli čas na to, aby ste nechali svoju myseľ blúdiť.

Čas strávený premýšľaním nie je stratený čas. Ľudia dostali dar premýšľať a pre náš život je dôležité, aby sme tento čas využili na to, aby sme zistili niečo o sebe, riešili problémy a snažili sa pochopiť svet okolo nás.

Jedným z najlepších spôsobov, ako využiť čas na premýšľanie, je stanoviť si ciele, ktoré sú pre vás dôležité. Keď to urobíte, môžete potom pracovať na ich dosiahnutí.

Dosiahnutie svojich cieľov pomocou týchto jednoduchých krokov

Existujú dva názory na stanovovanie cieľov: niektorí ľudia naň prisahajú a iní sa ním nezaoberajú.

Zdá sa, že v tejto téme nie je veľa ľudí, ktorí žijú v šedej zóne. Je to preto, že buď ste človek, ktorý si stanovuje ciele, alebo nie.

Ak sa snažíte stať niekým, kto si stanovuje ciele, môže sa to zdať banálne, ale je to možné, najmä ak máte zavedené správne systémy.

Aby ste dosiahli svoje ciele, existujú určité veci, na ktorých by sa každý zhodol, čo sa musí stať. Kto je to každý? Ľudia, ktorí si stanovujú ciele… a dosahujú ich.

Nižšie uvádzame 7 jednoduchých krokov na dosiahnutie vašich cieľov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov