Tipy a triky

Slovenská nanotechnológia od Humidef ochráni tvoju elektroniku!

Slovenská nanotechnológia Humidef ochráni tvoju elektroniku!

videní: 2.3K

Nanotechnológia je všeobecné označenie pre vedné odbory, ktoré sa zaoberajú tvorbou a využívaním technológií v meradle nanometrov, teda na úrovni ich atómov. Jej súčasný prínos môžme vidieť najmä v medicíne, biotechnológii, biológii, fyzike alebo aj v materiáloch. Ľudia využívajú nanotechnológie už po stáročia bez toho, aby si to uvedomovali. Umelci v minulosti určite netušili, že proces, ktorý využívajú pri tvorbe ich umeleckých diel má za následok zmenu materiálov, s ktorými pracovali, na úrovni atómov. Dnes už dokážeme cielene využívať vlastnosti nanotechnológie, ako sú napríklad nižšia hmotnosť, chemická reaktivita, pevnosť a podobne. Nanotechnológia učarovala aj slovenským mladým vedcom, ktorí ju povýšili na novú úroveň a vyvinuli praktickú +SRAW technológiu. Čo teda Humidef je?

nanotechnológia

Nanotechnológia od humidef si náde miesto aj u teba doma!

Vďaka slovenskému startupu Humidef sa už aj u nás vytvárajú nanoriešenia, ktoré pomáhajú ľuďom. „Vytvárame riešenia, ktoré chránia Vašu elektroniku a predlžujú životnosť Vašich elektronických zariadení.“ Hovorí ich krédo, ktoré zaujme na prvý pohľad. Kto by nechcel mať nezničiteľný mobil? Je to s použitím ich produktov možné? Pozrime sa bližšie na to, ako to funguje.

Chlapcom z tohto slovenského starupu už pravdepodobne niekedy spadol mobilný telefón do WC. A úprimne si povedzme, nie sú prví ani poslední… A takéto nehody sa nedejú len pri posedeniach v najmenšej miestnosti v dome. Často sa stane, že ten malý neposedník vyskočí z vrecka pri rybačke, kúpaní detí či v najnevhodnejšiu chvíľu na dovolenke pri vode, keď sa snažíš odfotiť prvé plavecké pokusy svojich ratolestí. Po takejto nehode nasleduje spŕška šťavnatých nadávok a, samozrejme, kúpa nového elektronického zariadenia. Ale, čo ak by to bolo všetko inak?

Predstav si rozprávku, v ktorej vylovíš svoj nový i-Phone z jazera a on bude ďalej fungovať, akoby sa nič nestalo. A teraz si predstav, že to môže byť skutočnosť. Nebolo by to úžasné? Podľa štatistík portálu inews.co.uk sa každý deň utopí okolo 100 000 smartfónov! Ročne sa táto škoda ráta v desiatkach až stovkách biliónoch USD… Čo ak to schytá práve tvoj milovaný telefón?

Prvé, čo by ti napadlo, je vložiť ho do ryže a dúfať, že sa stane zázrak a začne opäť fičať ako nový. Niekedy sa ten zázrak naozaj stane, ale nikto ti nezaručí, že voda v zariadení v kombinácii s časom nezačne proces korózie, ktorý postupne a potichúčky ničí tvoj smartfón zvnútra, až kým ho úplne neznefunkční. Pre prípad takýchto ťažkých nehôd však prináša mladá slovenská firma Humidef rýchle a inovatívne riešenie – záchranný balíček. Balíček je dostupný v rôznych farebných prevedeniach, má kompaktnú veľkosť, aby si ho mohol mať stále pri sebe a, čo je najdôležitejšie, je cenovo výhodný a dostupný pre každého!

V čom spočíva kúzlo technológie +SRAW?

Nová technológia +SRAW dokáže chrániť zariadenia po ich kontakte s vodou (alebo nadmernou vlhkosťou) pred koróziou či devastačnými dôsledkami takéhoto kontaktu. Táto technológia je vhodná pre všetky typy elektronických zariadení a kovových predmetov. A všetko to funguje na princípe VCI. VCI je skratka z anglického názvu volatile corrosion inhibitors, čo by sa dalo voľne preložiť ako inhibítory, ktoré sa odparujú z média a tvoria väzbu s kovovými povrchmi, ako sú napríklad oceľ, železo, hliník, zinok, cín, meď atď. Zároveň vytvárajú akúsi bariéru a tým vytláčajú a nahrádzajú molekuly vody z povrchu predmetov, respektíve látok. A kde nie je prítomná voda a vzduch, tam nevznikne ani korózia.

No a teraz prax – všetko čo potrebuješ je čarovný čip. Presne tak. Všetko je to ako neuveriteľné kúzlo. Malý špeciálny čip spôsobí ako nosič a z neho sa odparujú spomínané inhibítory. Stačí ho jednoducho vložiť do uzavretého priestoru (vak, kabelka, obal telefónu a pod.) a čip ti bude automaticky tvoj produkt chrániť pred vonkajšou vlhkosťou a to po dobu minimálne 6 mesiacov! Znie to všetko neuveriteľne, ale to ešte stále nie je všetko! Produkty slovenského startupu Humidef sú navyše šetrné voči prírode, zdravotne nezávadné a spĺňajú aj hygienické normy pre styk s potravinami.

Nás v redakcii vždy fascinovali vynaliezaví ľudia, ktorí pomáhajú svetu akýmkoľvek spôsobom. Tento produkt, ktorý pôsobí ako zázrak, určite zachráni tisíce zariadení pred utopením, koróziou či nepriazňou počasia. Je kompaktný, cenovo dostupný, bezpečný, jednoduchý na používanie, naozaj funkčný a je zo Slovenka! Viac informácií o celom startupe, o šikovných ľuďoch, ktorí za ním stoja aj o samotnej revolučnej technológii nájdeš na oficálnej stránke startupu, kde si môžeš spomínané produkty aj priamo zakúpiť, alebo na ich Facebooku.

Zdroj: Oficiálne stránky topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov