Tipy a triky

5 rutín starostlivosti o ruky, aby tvoja koža netrpela


videní: 1.6K

Koža na našich rukách musí každý deň prežiť veľa vecí. Svrbenie, suchosť a podráždenie kože sú častými príznakmi mnohých ľudí, ktoré sa môžu zhoršiť, keď nadmerne používajú dezinfekčné prostriedky alebo si príliš často umývajú ruky. Ale vďaka jednoduchým domácim postupom, ktoré sa dajú ľahko začleniť do kozmetického režimu, si môžeš zachrániť pokožku bez vynaloženia veľkého úsilia a tvoja koža ti poďakuje.

Aplikuj krém pri každom umývaní rúk

5 rutín starostlivosti o pleť pre suché ruky, ktoré fungujú ako kúzlo

Tvoja pokožka stráca vlhkosť do 60 sekúnd po umytí rúk, preto je nevyhnutné ju po každom umytí zvlhčiť. Mierne navlhčená pokožka je ideálna na udržanie vlhkosti. Preto si vyber krémy na ruky so správnymi prísadami. Rôzne druhy masla vytvoria na pokožke bariéru, ktorá udrží vodu, zatiaľ čo kyselina hyalurónová a glycerín dodajú koži určitú vlhkosť.

Čo robiť: Po umytí rúk nanes na mierne navlhčené ruky krém. Pokús sa ničoho nedotknúť, kým nie sú úplne suché, aby sa krém usadil a vstrebal sa do pokožky.

Používaj intenzívne ošetrenie cez noc

5 rutín starostlivosti o pleť pre suché ruky, ktoré fungujú ako kúzlo

Noc je ideálnou príležitosťou na zvlhčenie suchých rúk tým, že umožňuje produktom zostať omnoho dlhšie na pokožke. Týmto spôsobom sa produkt môže cez noc absorbovať so rúk, čo môže viesť k dlhodobejšiemu výsledku hojenia.

Čo robiť: Vyber si výživný alebo zvlhčujúci krém na ruky a aplikuj ho v hrubšej vrstve na pokožku. Krém môžeš nahradiť prírodnými zvlhčovačmi, ako je napríklad kokosový olej, jojobový olej alebo aloe vera gél. Potom si navleč bavlnené rukavice a môžeš ísť do postele.

Tvoja koža potrebuje peeling

5 rutín starostlivosti o pleť pre suché ruky, ktoré fungujú ako kúzlo

Peeling pomáha zbaviť sa odumretých kožných buniek, zlepšuje obnovu pokožky a spôsobuje, že krémy sa lepšie vstrebávajú do pokožky, čo zvyšuje ich účinok. Pre väčšinu ľudí ho stačí použiť 1-2 krát týždenne. Ak spozoruješ sčervenanie, svrbenie alebo podráždenie pokožky po peelingu alebo ak je už pokožka príliš zapálená, buď jemný a nechaj svoju pokožku najskôr liečiť, až potom začleň tento postup do svojej rutiny.

Čo robiť: Môžeš si urobiť peeling doma. Vezmi 2 lyžičky kokosového oleja a zmiešajte ich s 2 lyžicami cukru. Nanes túto zmes na pokožku, minútu masíruj a opláchni vodou. Môžeš tiež zmiešať cukor s akýmkoľvek hydratačným olejom podľa vlastného výberu, ako je jojobový alebo olej z hroznových jadier a pridaj silice alebo nejaký vitamín E.

Vyskúšaj namáčanie rúk

5 rutín starostlivosti o pleť pre suché ruky, ktoré fungujú ako kúzlo

Namáčanie rúk je ďalšou intenzívnou liečbou, ktorá môže pomôcť zbaviť sa sucha a zvýšiť hydratáciu pokožky. Vyber si prírodný zvlhčovač, po kúpeli si ruky takmer osuš a nanes ho na pokožku.

Čo robiť: Vezmite šálku ovsených vločiek a 3 lyžice olivového oleja. Všetky ingrediencie vlož do umývadla naplneného teplou vodou a premiešaj. Namoč si ruky do tejto zmesi na 10 minút. Olivový olej má vďaka vitamínu E hydratačný účinok a chráni pokožku pred infekciou. Ovos zmäkčuje pokožku a pomáha udržať ju hydratovanú.

Venuj pozornosť tomu, ako si umývaš ruky

5 rutín starostlivosti o pleť pre suché ruky, ktoré fungujú ako kúzlo

Príliš časté umývanie rúk môže zničiť ochrannú bariéru pokožky, čo môže spôsobiť vysušenie a podráždenie. A výrobky s nesprávnymi hodnotami pH a nesprávne techniky umývania rúk iba prispievajú k poškodeniu kože, ktoré môže spôsobiť, že koža bude vyzerať šupinatá.

Ako postupovať: Vyvaruj sa umývaniu rúk horúcou vodou, pretože to iba vysúša pokožku a nie je účinnejšie proti mikróbom ako vlažná alebo studená voda. Je lepšie zvoliť zvlhčujúce tekuté mydlo. Keď si osušíš ruky, nevyvíjaj príliš veľký tlak: iba ich potľapkaj, kým nebudú suché.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov