TOP 10

2019: Tento rok sprevádzali smutné odchody

2019

videní: 3.0K

Rok 2019 nebol pre každého len šťastný. Bol to taktiež rok smutných a tragických odchodov. Opustilo nás mnoho vplyvných a slávnych ľudí, ktorí sa navždy vryli do našej pamäte vďaka svojim životným posolstvám a osudom. Smrť je súčasťou života a neobchádza ani celebrity.

Najsmutnejší odchod roku 2019- Karel Gott

2019

Patril medzi najvýznamnejších a najpopulárnejších spevákov v dejinách česko-slovenskej populárnej hudby. V anketách Zlatý slávik a neskôr Český slávik získal celkom 42 ocenení. Ďalej dostal viac ako 120 televíznych ocenení, 8 zlatých platní, 1 diamantovú platňu, opakovane sa umiestňoval na prvých priečkach hitparád a predaja dosiek. Počas svojej kariéry vydal 293 sólových albumov na domácej scéne aj v zahraničí. Spolupracoval s mnohými významnými umelcami. Jeho hudbu poznaju všetky generácie a ešte mnoho rokov budú.

 

Choroba si vzala aj známeho člena Hexu – Peter Dudák

2019

Ďuďo bol slovenský spevák, skladateľ, hudobník, textár, hudobný producent a člen hudobnej skupiny Hex. Od svojich šiestich rokov sa učil hrať na klavír a vyštudoval Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Od roku 1989 pôsobil v hudobnej skupine Hex. Dňa 14. augusta 2019 podľahol rakovine pankreasu.

Tragická smrť – Monika Potokárová

2019

Monika Potokárová bola slovenská herečka, členka súboru SND. Monika Potokárová sa narodila 30. júna 1992 v Prešove. Vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, následne navštevovala ročník pantomímy na pražskej Hudobnej a tanečnej fakulte Akadémie múzických umení (HAMU). Absolvovala odbor herectvo na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. 25. novembera 2019 vo veku 27 rokov spáchala samovraždu.

Rakovina si nevyberá – Silvia Petőová

2019

Silvia Petöová bola slovenská herečka, moderátorka a dablérka.  Vyštudovala Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Pôsobila ako hosťujúca herečka v Slovenskom národnom divadle, tiež v Divadle Astorka – Korzo ´90, na Novej scéne v Bratislave a v Trnavskom divadle. Silvia Petöová zomrela v utorok, 30. mája 2019 po dlhodobom boji s rakovinou prsníka.

Dan Nekonečný

2019

Daniel Nekonečný alebo Dan Nekonečný (vlastným menom Daniel Konečný) bol český spevák, tanečník a šoumen, herec a módny fanatik do ohňa, trblietok a žltej farby. Bol líder skupiny Šum svistu a ako herec si zahral v komédii Eliška má ráda divočinu po boku Bolka Polívku a Zuzany Stivínovej. V roku 2019 si ho zobral infarkt.

Mladá a talentovaná, odišla tragicky – Mária Rumanová

2019

Mária Rumanová bola slovenská dokumentárna režisérka. Absolvovala štúdium v Ateliéri dokumentárnej tvorby FTF VŠMU v Bratislave. Jej debutový film bol stredometrážny dokument Hotel Úsvit, s ktorým sa presadila na festivale v Amsterdame. Pracovala aj v RTVS na magazíne Umenie a spolupracovala so Slovenským národným divadlom. V roku 2019 spáchala samovraždu.

Zomrela aj Disney hviezda – Cameron Boyce

2019

Podľa vyhlásenia Boyceovej rodiny zomrel Boyce v spánku v jeho dome v Los Angeles  6. júla 2019 kvôli záchvatu, ktorý bol výsledkom pretrvávajúceho zdravotného stavu, pre ktorý bol liečený. Boyceovi bola predtým diagnostikovaná epilepsia.

Módna ikona – Karl Lagerfeld

Karl Otto Lagerfeldt bol jeden z najuznávanejších a najvplyvnejších svetových módnych návrhárov druhej polovice 20. storočia a prvých dvoch desaťročí 21. storočia. V roku 1982 začal pracovať ako hlavný návrhár módnej firmy Chanel a túto činnosť vykonával až do svojej smrti. Dňa 18. februára 2019 bol Karl Lagerfeld hospitalizovaný v americkej nemocnici na parížskom predmestí Neuilly-sur-Seine a nasledujúceho dňa ráno v 85. roku života zomrel. Príčinou jeho smrti bola rakovina pankreasu.

Hviezda  Beverly Hills 90210 – Luke Perry

Coy Luther „Luke“ Perry III bol americký herec ktorý sa preslávil najmä rolou Dylana v seriáli Beverly Hills 90210. Dňa 27. februára 2019 utrpel masívnu mozgovú príhodu vo svojom dome v Sherman Oaks, v Los Angeles. Bol prevezený do nemocnice na pozorovanie, kde utrpel znovu mozgovú príhodu a jeho rodina sa rozhodla ho odpojiť od prístrojov, ktoré ho držali pri živote. Bol zasnúbený s terapeutkou Wendy Madison Bauer.

Fenomenálny pretekár – Niki Lauda

Andreas Nikolaus „Niki“ Lauda bol rakúsky pilot Formuly 1, trojnásobný majster sveta z rokov 1975, 1977 a 1984. Neskôr podnikateľ v oblasti leteckej dopravy, založil tri letecké spoločnosti (Lauda Air, Niki a Lauda Motion). Dva roky bol tiež manažérom pretekárskeho tímu Jaguar Formula One. Zomrel v roku 2019 vo veku 70 rokov.

Zdroj: Wikipedia topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov