Zaujímavosti

Daniel Douglas Home: Médium všetkých médií

Daniel Douglas Home: Médium všetkých médií

videní: 1.8K

Keď sme sa v posledných článkoch venovali spiritualizmu, spomenuli sme viacero svetovo preslávených jednotlivcov, ktorí neraz ukázali svoje – dovolíme si tvrdiť – nadprirodzené psychické či telekinetické vlastnosti. V tomto článku sa pozrieme na créme de la créme – médium menom Daniel Douglas Home.

Daniel Douglas Home je mnohými odborníkmi z oboru spiritualizmu považovaný za jedno z najnadanejších médií všetkých čias. Počas svojej kariéry nespočetne veľa krát demonštroval svoju psychickú zdatnosť a vynikal veľmi rozsiahlou paletou schopností. Väčšina spiritualistov sa špecializuje na určitý okruh paranormálnych činností, ale Home zrejme vládol mnohým druhom mimoriadnych schopností.

Home sa narodil v roku 1833 v Edinburghu a podobne ako mnoho spirituálne nadaných jedincov prejavoval toto nadanie už v ranom veku. Jeho teta popisovala, že sa mu kolíska sama od seba hojdala. Už ako dieťa zažil významné príhody, napríklad vidinu matky časovo zhodnou s jej úmrtím, ku ktorému došlo v inom meste. Jeho zvláštne schopnosti ho však neochránili pred ťažkou chorobou. V deviatich rokoch života sa presťahoval zo Škótska k svojej tete do Connecticutu v USA, kde lekári tete oznámili, že chlapec má tuberkulózu. Vzhľadom k tomu prežil osamelé detstvo a začal veriť, že je obklopený dušami mŕtvych. V celom ďalšom živote začal veriť, že ho podporujú istí duchovní dobrodinci a že týmto bytostiam vďačí za svoje paranormálne vlohy.

Jeho teta však časom začala veriť, že je mladý Daniel posadnutý diablom. V polovici dospievania bol vyhostený z jej domu a od tohto okamihu si musel hľadať niečo, čo ho bude živiť. Oddal sa profesii profesionálneho média. A musíme povedať, že sa mu darilo.

Ovládal mnohé paranormálne činnosti – ako sme už písali vyššie. Najpozoruhodnejšie však boli jeho demonštrácie telekinézy. Pri mnohých seansách Home uvádzal do pohybu stoly a stoličky a v jednom prípade nechal stôl levitovať do takej výšky, že pod ním mohol prejsť. Všetko však pripisoval nie sebe – ale spomínaným duchovným dobrodincom.

Zdroj: Pinterest | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov