Tipy a triky

Škodlivé veci, ktoré rodičia neúmyselne robia svojim deťom

rodičia

videní: 694

Škodlivé veci, ktoré rodičia neúmyselne robia svojim deťom: Rodičia majú vždy na srdci najlepšie záujmy svojich detí, ale niekedy sa neúmyselne dopúšťajú správania, ktoré môže byť škodlivé.

Existujú rôzne spôsoby, ako môžu rodičia nevedomky ovplyvniť blaho svojich detí, od zdanlivo nevinných návykov až po dobre mienené činy.

Škodlivé veci, ktoré rodičia neúmyselne robia svojim deťom

Nechávajú ich hrať nebezpečné športy

Športovanie je pre deti skvelé, ale niektoré športy môžu byť pre ne rizikové. Lekári varujú pred šiestimi športmi, ktoré môžu byť obzvlášť nebezpečné: Americký futbal, ľadový hokej, zmiešané bojové umenia, box, zápasenie a rugby. Pri týchto športoch môžu deti dostať veľa úderov do hlavy, čo môže spôsobiť poškodenie mozgu.

Aktivity s veľkým nárazom môžu tiež poškodiť chrbticu a chrbát. Činnosti ako drepy, dvíhanie ťažkých váh, tvrdé dopady (ako pri roztlieskavaní) a beh na dlhé vzdialenosti môžu viesť k vážnym zraneniam a časom zhoršiť skoliózu.

Nechávajú ich nadmerne pozerať na obrazovky (počítač, telefón, atď..)

Obmedzenie času stráveného deťmi pri obrazovke je dôležité z rôznych dôvodov, ako je podpora hry vonku, zabezpečenie dobrého spánku a podpora osobných interakcií. Nadmerné používanie obrazovky môže spôsobiť problémy s očami. Okrem toho môže ovplyvniť spánkový režim a celkové zdravie.

Jedným z problémov je únava očí, ktorá zahŕňa nepohodlie, rozmazané videnie a bolesti hlavy z príliš dlhého pozerania na obrazovky. Deti môžu mať aj suché a bolestivé oči v dôsledku zníženého žmurkania pri používaní obrazoviek. Dlhodobé používanie obrazovky môže deťom sťažovať následné sústredenie sa na vzdialené objekty.

U detí, ktoré trávia veľa času v interiéri pred obrazovkami, sa môže vyvinúť krátkozrakosť, pretože nemajú dostatok prirodzeného svetla. Čas strávený pri obrazovke pred spaním môže tiež narušiť spánok, čiastočne kvôli svetlu vyžarovanému obrazovkami.

Pravidlo 20-20-20-2:

Je dôležité, aby si deti robili prestávky od obrazoviek a dodržiavali pravidlo 20-20-20-2: každých 20 minút sa 20 sekúnd pozerajte na niečo vzdialené 2 metre a 20-krát žmurkajte. Okrem toho podporujte hru vonku aspoň dve hodiny denne, aby ste podporili zdravý vývoj očí.

Používanie väčších obrazoviek v primeranej vzdialenosti môže tiež pomôcť znížiť namáhanie očí v porovnaní s malými obrazovkami držanými blízko.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov