Zaujímavosti

Čo ti napovie telesný tuk o tvojom zdraví?

telesný tuk

videní: 416

Tuk v hornej časti ramena

Ak si začneš všímať neúmerné množstvo tuku v hornej časti paží, môže to byť spôsobené hormonálnymi zmenami v tvojom tele. Napríklad, ak užívaš akékoľvek hormonálne lieky, ktoré menia tvoje hladiny hormónov, tak si môžeš všimnúť väčšiu produkciu tuku v hornej časti ramien.

V skutočnosti je u žien tiež väčšia pravdepodobnosť, že sa u nich objaví tuk na rukách ako u mužov. Napríklad u žien v menopauze je veľmi bežné, že priberú v horných častiach paží, keď hladina testosterónu klesá.

Tuk v bokoch

Je známe, že boky sú skladovacím centrom pre tuk, najmä u žien. Hlavnou príčinou je zrejme dedičnosť, ako aj príliš veľa lepku a mlieka. A samozrejme, nedostatok fyzickej aktivity – to prispieva k nadmernému ukladaniu tuku v týchto problémových partiách. Taktiež, ak užívaš lieky na báze estrogénu (napr. antikoncepcia), je bežné, že sa v týchto oblastiach hromadí viac tuku.

Spodná časť chrbta a pás

Diéty s nízkym obsahom bielkovín sú často vinníkom produkcie tuku v tejto oblasti. Pravidelné jedenie spracovaných potravín, rafinovaných uhľohydrátov a sladených nápojov, okrem toho, že často necvičíš, môže viesť k nadmernému ukladaniu tuku v dolnej časti chrbta a pása. Tento typ tuku nie je bežný len u žien, ale často sa vyskytuje aj u mužov.

Naše žalúdky nerastú len kvôli nadmernému hromadeniu tuku, ale môžu existovať aj iné dôvody pre väčší žalúdok. Jedným z týchto dôvodov je nepríjemný výskyt nafukovania, ktoré sa dá ľahko zvládnuť niekoľkými kľúčovými krokmi, vďaka čomu získaš prirodzene plochejšie brucho.

Zdroj: Brightsidtopdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov