TOP 10

10 vecí, ktoré múdri rodičia svojim deťom dovolia

rodičia

videní: 898

4. Rodičia by mali nechať výber oblečenia na dieťati

Oči mnohých rodičov začnú šklbať pri nakupovaní s deťmi. A nie je to len kvôli cenám, obrovskému výberu a neustálym argumentom, ale aj kvôli tomu, že nesúhlasia s vecami, ktoré ich deti majú radi. Psychológovia žiadajú rodičov, aby zostali v pokoji. Koniec koncov, nie si to ty, kto budete nosiť tie roztrhané džínsy alebo tú “nevkusnú” mikinu. Je lepšie nechať svoje dieťa vybrať si oblečenie z dvoch dôvodov:

Týmto spôsobom si dieťa formuje svoje osobné „ja“. Pracuje na svojej individualite a nachádza svoje miesto v spoločnosti.

Druhý dôvod je pragmatickejší – tvoje dieťa bude nosiť tieto šaty namiesto toho, aby ich schovávalo v hĺbke svojho šatníka. Navyše ich bude nosiť každé ráno bez hádok a nevrlých výrazov.

3. Byť neposlušný

Mnohí rodičia poznajú termín „neposlušné dieťa“. Čo ak je tu dieťa, ktoré automaticky poslúcha a robí všetko, čo sa od neho požaduje? Toto dieťa vyrastie v poslušného dospelého, ktorý nemá šancu postaviť sa za seba alebo za svoje vlastné záujmy. A ver nám, tí, ktorí sú okolo neho, radi využijú túto funkciu. Z neposlušných detí sa naopak zvyčajne stanú sebavedomí dospelí.

2. Robiť veci, ktoré sú príliš dospelé

Moderní psychológovia tvrdia, že deti začali zrieť príliš rýchlo. No, to nie je prekvapujúce, zvlášť vo svete, kde stále počujú: „Už nie si dieťa,“ Alebo „Kedy vyrastieš?“ od svojich rodičov. Deti nebudú duševne rásť lusknutím prstov – môžu predstierať, že sú zrelé, ale nebudú pripravené na ťažkosti, ktoré prináša dospelosť. Ak tvoje dieťa dlhodobo udržuje svoje detské záujmy a koníčky, nemá zmysel mu brániť v týchto veciach. Nechaj svoje dieťa rásť svojím vlastným tempom.

1. Hranie videohier

Výskum zistil, že videohry sú pre detský mozog užitočnejšie ako sledovanie televízie. Preto, že hry učia mozog rýchlo reagovať a čítať informácie. Táto zručnosť bude pre deti užitočná, keď vyrastú a budú žiť v technologicky vyspelom prostredí, ktoré bude ešte rozvinutejšie ako súčasné prostredie.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov