TOP 10

10 neuveriteľne strašidelných experimentov

experimentov

videní: 623

Strašidelné vedecké experimenty k nám prichádzajú v rôznych podobách a veľkostiach. Niektoré psychologické experimenty sú strašidelné, pretože nám povedia niečo znepokojujúce. Iné experimenty sú však strašidelné z dôvodu ich priebehu. Množstvo takýchto pokusov bolo príliš brutálnych a násilných. Upozorňujeme, že slovo strašidelný môže byť pri niektorých experimentoch príliš slabé. Napriek tomu ti dnes prinášame týchto 10 neuveriteľne strašidelných experimentov vykonaných na ľuďoch.

10. Pit of Despair

Harry Harlow nebol preslávený svojou empatiou. Tento vedec dal podnet na zrodenie práv pre zvieratá. To všetko kvôli jeho šialeným experimentom. Dieťa opice oddelil od svojich matiek a držal ich v izolácií takmer jeden rok. Mnohé z opíc sa zbláznili a už nikdy sa nezotavili.

09. Experiment s výrazmi tváre

V roku 1924, študent psychológie Carney Landis vykonal bláznivý experiment. Experiment sa uskutočnil na University of Minnesota. V podstate na tvár účastníkov namaľoval línie, aby tak zaznamenal ich výrazy tváre v reakcii na rôzne podnety (zápach amoniaku, pohľad na rôzne obrázky atď.). Posledná úloha však zaváňala obrovským šialenstvom. Účastníkom dal potkany a požiadal ich, aby ich zabili. Aj keď sa táto myšlienka nikomu nepáčila, tretina účastníkov ich zabila. Zvyšné dve tretiny odmietli a Carney to tak urobil za nich sám.

08. Monkey Drug Trials

Experiment sa odohral v roku 1969. Vedci v podstate podávali opiciam rôzne drogy (všetko od kokaínu až po alkohol). Určite očakávaš, že opice boli tak trocha bláznivé … a ver tomu, že boli naozaj bláznivé. Niektoré z nich si dokonca odtrhli vlastné prsty, prípadne si vytrhali všetky “vlasy”.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov