TOP 10

10 neuveriteľne strašidelných experimentov

experimentov

videní: 681

07. Projekt averzie

Opäť platí, že tento experiment sa nachádza za hranicou strašidelnosti. Experiment prebiehal v 70. a 80. rokoch. Armáda Južnej Afriky sa u mladých homosexuálnych vojakov snažila zmeniť orientáciu pomocou kastrácie a iných podobných metód. Psychiater, ktorý dohliadal na tieto pokusy, Dr. Aubrey Levin, sa presťahoval po experimente do Kanady, kde podobné veci praktizoval. Neskôr ho odsúdili za sexuálne zneužívanie.

06. The Monster Study

V roku 1939 uskutočnil Wendell Johnson experiment na University of Iowa. V podstate oddelil siroty do dvoch skupín. Jednej polovici poskytoval pozitívnu rečovú terapiu, kde napríklad chválil ich plynulosť reči. Druhej polovici poskytol tkzv. negatívnu logopédiu. Deťom vyhadzoval na oči, že sa zakoktávajú, nehovoria plynule a pod. U detí v negatívnej skupine sa vyvinuli problémy, ktoré sa týkali sebaúcty, ktoré trvali až do dospelosti. V skutočnosti sa u niektorých detí časom potvrdili skutočné problémy s ich prejavom. Tento experiment bol označený ako “The Monster Study”. Jeho kolegovia jednoducho nemohli uveriť, že Johnson takýto experiment naozaj vykoná.

05.  Malý Albert

V 20. rokoch dvadsiateho storočia vedci okolo Johna Hopkinsa vykonali naozaj neetický experiment. Do blízkosti malého chlapca dávali bieleho potkana. Chlapcovi to vôbec nevadilo a tak sa za zvieraťom naťahoval. To však využili vedci a vždy v takejto chvíli zaznel silný úder v pozadí, na čo chlapec reagoval plačom, pretože sa bál. To sa opakovalo pár mesiacov. Zároveň v jeho okolí rozmiestňovali rôzne biele veci. V chlapcovi tak vyvolali podmienený strach. Keď videl bieleho potkana, ihneď začal plakať. Chlapec sa nakoniec bál všetkého, čo bolo biele a chlpaté (vaty, Santa Clausa, psa, králika). Naozaj otrasné. Malý Albert nakoniec zomrel na nesúvisiace príčiny, keď mal iba 6 rokov.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov