Zaujímavosti

Republika Molossia: Krajina vo vnútri USA s vlastným prezidentom a menou

Molossia

videní: 747

 

Mikroštát pozostáva z veľmi malej populácie. Súčasná populácia podľa Travel Nevada tvorí iba 30 ľudí a štyria psi. Malý národ má však veľkú identitu s vlastnou národnou hymnou, jedinečným jazykom (esperanto), bankou a menou (valora), železnicou, poštou, vojnovým úradom a oficiálnym hudobným nástrojom.

 

Ak si si povedal, že Molossia je ideálnym miestom, kam by si sa chcel nasťahovať, tak ťa ihneď na začiatku zastavíme. Tento malý národ nových obyvateľov nehľadá. Stránka s často kladenými otázkami na oficiálnej webovej stránke tohto mikroštátu uvádza, že ľudia sa nemôžu stať občanom tejto krajiny. Navyše, pobyt v krajine je podmienený občianstvom a noví obyvatelia jednoducho nie sú vítaní. Jednoduchá nie je ani návšteva tejto “krajiny”. V skutočnosti majú návštevníci určené obdobie, kedy môžu prísť do tejto “krajiny” na dovolenku. Turisti sú vítaní od 15. apríla do 15. októbra – pričom však konkrétne dátumy návštev sú zverejnené na webovej stránke vlády. A aby sme nezabudli, krajinu môžeš navštíviť maximálne jedenkrát za mesiac.

Podľa webovej stránky: “Návštevníci do Molossie nesmú prísť neohlásení. Toto je náš domov, rovnako ako náš národ a možno vás nebudeme môcť prijať. Návštevníci nemôžu prechádzať našou krajinou bez sprievodu, pretože je to náš domov.”

 

 

 

Zdroj: Unilad topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov