Zaujímavosti

Zvyky, ktoré Japonci prísne dodržiavajú a cudzinci nechápu

zvyky

videní: 1.1K

Spodná bielizeň je po vypraní zvyčajne skrytá pred zvedavými pohľadmi. Suší sa na špeciálnom vešiaku so štipcom na bielizeň

Vzhľadom na vysokú vlhkosť v tunajších apartmánoch sa oblečenie po vypraní suší na balkóne. Japonky zároveň radšej svoju spodnú bielizeň nevystavujú na obdiv. Mimoriadne obľúbené sa stali špeciálne ochranné návleky, ktoré skrývajú nohavičky a podprsenky pred zvedavými pohľadmi.

V skrinkách sa veci neukladajú na hromady, ale sú zrolované a uložené vertikálne

Mnohí Japonci úspešne zaviedli do praxe metódu upratovania Marie Kondo, ktorá odporúča zbaviť sa nepotrebných vecí bez výčitiek a udržiavať poriadok nie podľa miestností, ale podľa kategórií. Každý predmet má svoje miesto vedľa rovnakého alebo podobného predmetu.

Jednorazové pokrývky na toaletu sa tu nepoužívajú, dokonca ani na verejných toaletách. Ľudia namiesto toho používajú špeciálne dezinfekčné prostriedky

V Japonsku takmer nenájdete obvyklé jednorazové pokrývky. Namiesto toho ľudia zrolujú toaletný papier v niekoľkých vrstvách, hojne ho navlhčia dezinfekčným prostriedkom (ktorý sa vždy nachádza vedľa záchodovej misy) a dôkladne utrú sedadlo.

Japonci často neumývajú ovocie a zeleninu zo supermarketu

Faktom je, že takmer všetky výrobky v japonských supermarketoch sú hermeticky zabalené, umyté a úplne pripravené na konzumáciu. Čistota a kvalita potravín sa tu starostlivo kontroluje. Ak napríklad omylom zoberiete z pultu nesprávny výrobok, nemôžete ho len tak vrátiť na svoje miesto.

V takýchto prípadoch ho zamestnanci buď dezinfikujú, alebo jednoducho vyhodia. Napriek tomu nie je nezvyčajné určité umývanie ako preventívne opatrenie.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov