Zaujímavosti

Vedeli ste, že jedno vajce denne dokáže znížiť pravdepodobnosť mŕtvice?

vajce

videní: 243

Môže sa to zdať ako veľmi dobrá správa po dlhej dobe: jedno vajce denne môže znížiť šancu mozgovej mŕtvice až o 12 percent.

Aby si uveril, že to nie je len táranie do vetra, tu je úryvok z vyhlásenia vedúceho výskumníka Dominika Alexandra z Inštitútu EpidStat v americkom Michigane USA:

 

 

“Vajcia majú mnoho pozitívnych nutričných vlastností, vrátane antioxidantov, ktoré preukázateľne znižujú oxidačný stres a zápaly. Sú tiež výborným zdrojom bielkovín, ktoré sú spojené so znížením krvného tlaku.”

Výskumníci vykonali revíziu štúdií z odbobia od roku 1982 do roku 2015. Počasi skúmania posudzovali vzťahy medzi jedením vajec a ischemickou chorobou srdca a mŕtvicou viac ako 275 tisíc účastníkov. Dá sa teda povedať, že to nie je jedna z tých nedôveryhodných štúdií, ktorých sa zúčastňuje 9 ľudí.

 

 

kimchi-fried-rice-241051_1280

Tia M. Rains z organizácie Egg Nutrition Center dodala: “Štúdia podčiarkuje predchádzajúci výskum ukazujúc, že neexistuje vzťah medzi vajcami a srdcovými chorobami a navyše naznačuje možný priaznivý účinok konzumácie vajec na riziko mŕtvice.”

Znamená to teda, že sa skutočne oplatí zjesť jedno vajce denne. Na aký spôsob ich máš najradšej ty?

 

 

Zdroj: theladbible | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov