TOP 10

Potraviny, ktoré do chladničky nikdy nedávaj

potraviny

videní: 817

5. Kokosový olej

Kokosový olej vydrží pri izbovej teplote až dva roky, takže ho nemusíš skladovať v chladničke, keďže je následne ťažké a prakticky nemožné ho vytiahnuť z nádoby. Na rozdiel od niektorých olejov, ktoré zostávajú kvapalné pri chladných teplotách, kokosový olej obsahuje vysoké percento nasýtených tukov, ktoré spôsobujú jeho tuhnutie.

4. Tekvice

Keď do chladničky vložíš tekvicu z jesennej úrody, bude mať nevýraznú chuť a dodá jej to hebkú textúru. Na uchovávanie čerstvej zeleniny nepotrebuješ chladničku. Ak sa tieto obľúbené potraviny skladujú na tmavom, chladnom (nie až tak chladnom) mieste, napríklad v nevyhrievanom suteréne, zostanú životaschopné dva mesiace alebo dlhšie. Zostatkovú surovú tekvicu je možné nakrájať na kúsky a zmraziť na ďalšie dva mesiace.

3. Jablká

Kým jablká zostanú v chladničke dlhšie čerstvé, obsah etylénu v ich šupke môže spôsobiť rýchlejšiu kazivosť ostatných produktov v okolí. Ak skutočne chceš jablká schladiť, najskôr ich vlož do vzduchotesnej nádoby, aby si zabránil pokazeniu ostatných potravín v chladničke.

2. Bazalka

Ak máš veľa bazalky na použitie, nechaj ju na stole v pohári s vodou, tak ako keby si mal doma kyticu kvetov. Pretože ak by si dal bazalku do chladničky, absorbovala by vôňu ostatných potravín a jej listy by sčerneli.

1. Čokoláda

Nikto nechce čeliť momentu, kedy bude musieť vyhodiť čokoládu do koša. Udržiavanie tejto životne dôležitej maškrty v chladničke ju síce neskazí, ale absorbuje zápach iných potravín a mení konzistenciu. V skrinke na sladkosti jej bude najlepšie.

Medzi ďalších pár potravín, ktoré do chladničky nedávaj, patrí aj nezrelé mango a broskyne.

 

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov