Foto

Takto vyzerá väzenie vo svete. Ten kontrast je dychberúci!

väzenie

videní: 1.9K

Landsbergská väznica, Landsberg Am Lech, Nemecko

väzenie

Toto je väzenie, kde Hitler napísal “Mein Kampf”. Okrem toho tu bolo 278 nacistov popravených za vojnové zločiny. V súčasnosti sú podmienky v Landsberge výrazne lepšie. Väznica poskytuje 36 kurzov v ústrednom výcvikovom stredisku pre povolania. Učia tu pekárov, elektrikárov, maliarov, mäsiarov, tesárov, krajčírov,…

Zariadenie na zadržiavanie a nápravu v Las Colinas, Santee, Kalifornia

väzenie

Väzenie bolo navrhnuté tak, aby bolo prvým väzenským zariadením svojho druhu v USA, kde sa psychológia v oblasti životného prostredia a správania používa na “zlepšenie skúseností a správania väzňov a zamestnancov”.

Evin Prison, Teherán, Irán

väzenie

Napriek tomu, že iránsky režim to neustále popiera, je známe, že väznica Evin je továreň na mučenie, kde sa nespočetne mnoho odsúdených stretlo so svojou smrťou. Vzhľadom na počet intelektuálov uväznených v jeho stenách bola väznica prezývaná ako Evinská univerzita. Väznica je extrémne preplnená, hygiena je slabá a v iránskych horúcich letných teplotách môže teplota dosiahnuť až 45 stupňov Celzia. Neexistuje tu žiadna forma klimatizácie a vzduch v bunkách je plný potu a ľudských exkrementov. Kvalita vody je zlá a sotva jedlé potraviny prichádzajú v chudobných porciách. Zdravotnícke zariadenia prakticky neexistujú. Celý proces je navrhnutý tak, aby prelomil odhodlanie politických väzňov. Tlak na to, aby prehovorili, pokračuje dovtedy, kým zajatec prestane mlčať. Kontakt s vonkajším svetom je nulový. Rodinné návštevy a telefónne hovory sú zakázané a dokonca aj stráže musia byť ticho.

Zdroj: BoredPanda topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov