Zaujímavosti

Ako spoznať srdcový infarkt mesiac pred tým, ako k nemu dôjde?

infarkt

videní: 1.2K

Vieš ako dokážeš spoznať infarkt mesiac pred tým, ako k nemu dôjde? Stresujúci spôsob života a nezdravý spôsob stravovania sú hlavnými príčinami týchto chorôb, ktoré sa väčšinou prejavujú až v neskoršom veku. To sa však počas posledných pár rokov zmenilo, keďže srdcovo-cievne ochorenia zaťažujú čoraz mladších ľudí.

 

Preto je dôležité viesť zdravý životný štýl a snažiť sa znížiť hladinu stresu vo svojom živote. Tieto dva faktory môžu pomôcť pred srdcovým zlyhaním. Avšak rovnako dôležité je poznať príznaky srdcového zlyhania ešte predtým, ako k nemu dôjde.

Toto sú príznaky, ktoré môžu signalizovať blížiaci sa infarkt:

6. Únava

Keď sa cievy zúžia, tvoje srdce dostane oveľa menej krvi, než je zvyknuté. To však masívne sťažuje prácu srdca, ktorá je za normálnych okolností jednoduchá, takže výsledkom je pocit únavy a ospalosti takmer 24 hodín denne.

5. Dýchavičnosť

Ak tvoje srdce pumpuje stále menej krvi, znamená to, že pľúca nemajú toľko kyslíka, ako obvykle. Tieto dva orgány sú od seba vzájomne závislé, takže bez neho nemôžete mať iný. Ak si spozoroval na sebe alebo na niekom so svojich blízkych ťažkosti s dýchaním, je najvyšší čas poradiť sa s lekárom.

4. Slabosť

Keď cítiš, ako tvoje telo z ničoho nič zoslabne, je to s najväčšou pravdepodobnosťou preto, že tepny sa neustále zužujú a nemumožujú správny krvný obeh. To má za následok to, že svaly nedostávajú toľko živín, koľko potrebujú.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov