Tipy a triky

Reč tela, ktorá môže prezradiť, že človek klame

reč tela

videní: 827

Rýchle žmurkanie môže naznačovať ich nepohodlie

Žmurkanie je prirodzené (no tiež je to reč tela). Venujte však pozornosť abnormálnemu žmurkaniu, keď niekto žmurká príliš veľa alebo príliš málo. Zriedkavé žmurkanie naznačuje, že sa osoba snaží predstierať, že je niekým, kým nie je.

Či už ide o predstieraný záujem o rozhovor alebo klamstvo, dávajte si na toto správanie pozor, keď sa rozprávate s inými. Napríklad skúsený kúzelník môže žmurkať pomalšie ako zvyčajne, aby predstieral, že pôsobí prirodzene o ďalšom kúzelníckom triku.

Majú prekrížené ruky a nohy, aby od seba odpútali pozornosť

55 % našich rozhovorov je neverbálnych a ruky a nohy sú ich veľkou súčasťou. Prekríženie rúk môže znamenať obranu alebo sebaobranu, zatiaľ čo prekríženie nôh môže naznačovať nepríjemné pocity s niekým. Nenápadné znaky, ako napríklad nadmerné rozťahovanie rúk, môžu tiež spôsobiť, že osoba pôsobí manipulatívnejšie a panovačnejšie.

Ľudia často neúmyselne používajú túto reč tela na odpútanie pozornosti od seba. Pokiaľ ide o verbálny kontakt, vyhýbajú sa rozprávaniu o sebe a každú otázku dokážu obrátiť späť na vás.

Nadmerne gestikulujú rukami

Gestá rúk sú dobré, keď sa rozprávate s ľuďmi. Pomáhajú ľuďom zdôrazniť ich kľúčové body a udržiava ostatných v kontakte. Avšak tak ako všetko ostatné, aj gestá rúk sú v poriadku, ak sa robia s mierou. V skutočnosti výskum uskutočnený v roku 2015 odhalil, že ľudia, ktorí gestikulujú oboma rukami, sú pravdepodobne klamári. Nadmerné používanie gest rukami robí človeka menej dôveryhodným a zúrivým. Platí to aj vtedy, keď ich gestá nie sú v súlade s ich slovami a môžu vzbudzovať dojem, že nevedia, čo hovoria.

Zdravé gestá môžete odhaliť tak, že si všimnete polohu ich rúk. V ideálnom prípade by ich ruky mali byť na úrovni pása a mali by ich používať v kontrolovaných momentoch. Gestá rúk sa spomaľujú aj vtedy, keď sa ľudia počas rozhovoru odmlčia.

Ich hlas počas rozhovoru s vami preskakuje

Venujte pozornosť zmenám hlasu počas konverzácie. Klamári často menia normálne hlasy na vyššie ako čestní ľudia. Hoci vysoký tón alebo preskočenie hlasu nezaručuje, že klamú, vysoký hlas v kombinácii s inými varovnými signálmi reči tela vám môže pomôcť rozhodnúť sa, či máte niekomu dôverovať.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov