Tipy a triky

Reč tela, ktorá môže prezradiť, že človek klame

reč tela

videní: 778

Reč tela, ktorá môže prezradiť, že človek klame: Bez ohľadu na konverzáciu, ľudia nemôžu vždy kontrolovať správy, ktoré ich telo vysiela. Pochopenie základov reči tela vám môže pomôcť identifikovať významné signály správania skôr, ako vynaložíte čas a úsilie na sociálnu interakciu.

Po prečítaní nášho článku konečne zistíte, či je ten milý sused od vedľa naozaj taký milý, ako sa zdá.

Reč tela, ktorá môže prezradiť, že človek klame

Vyhýbajú sa očnému kontaktu alebo si pretierajú oči, aby nevyzerali príliš podozrivo

Pohyb očí nie je vždy znakom toho, že niekto klame. Ak si však všimnete, že osoba sa od vás neustále pozerá preč (často do ľavého alebo pravého horného kútika očí), môže klamať. Nezamieňajte si však pohľad smerom nadol s pohľadom do strán. Ľudia sa zvyčajne pozerajú nadol, keď sa snažia na niečo spomenúť. Môžete im klásť doplňujúce otázky a požiadať ich, aby svoj príbeh obrátili, aby ste zistili, či klamú.

Väčšina ľudí si je tejto techniky vedomá a v prvom rade sa snaží vyhnúť očnému kontaktu. Napríklad väčšina skúsených hráčov pokru si počas trikov pretiera oči, aby vytvorili prirodzené pohyby. Zdravý očný kontakt počas rozhovoru pravidelne putuje rôznymi smermi spolu s výrazmi, ktoré majú reagovať na informácie.

Stále sú na telefóne, aby sa vyhli konfrontácii

Oči prilepené k telefónu sú tiež reč tela. Ak vidíte, že niekto má celý deň oči prilepené na obrazovke, môže to znamenať, že má strach z konfrontácie alebo sa obáva, že sa mu kedykoľvek môžu objaviť správy od inej osoby. Môže to byť znepokojujúce, ak si váš partner alebo priateľ náhle vytvorí tento zvyk.

Ak majú napríklad problém udržať konverzáciu počas jedla a trávia čas neustálym sledovaním oznámení, skúste sledovať, čo robia, a v prípade potreby ich konfrontovať.

Počas konverzácie sa od vás odkláňajú

Vo všeobecnosti majú ľudia alebo páry počas rozhovoru tendenciu nakláňať sa k sebe telom, nohami alebo hlavou. Ak si všimnete zmenu v ich gestách a spôsobe, akým reagujú na vaše otázky, môže to byť znamenie, že niečo skrývajú. Niekedy môže byť toto odkláňanie sa aj virtuálne, keď musíte čakať viac ako 6 hodín, kým od nich dostanete odpoveď. Ľudia môžu túto techniku používať, aby sa od vás dištancovali.

Môže to tiež znamenať, že niekto nemá skutočný záujem o rozhovor a radšej by bol niekde inde. V takejto situácii sa snažte netlačiť na konverzáciu príliš tvrdo a zmierte sa s tým, že táto osoba nestojí za váš čas.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov