TOP 10

TOP10 jednoduchých zmien, ktorými zachránime Zem!

zem

videní: 734

8. Recykluj

Recyklácia sa môže zdať ako moderný koncept. Väčšina verejnosti verí, že sa začala v environmentálnom hnutí 70. rokov. Ľudia však v skutočnosti recyklujú tisíce rokov. Recyklácia je jednoduchý a prístupný spôsob, ako znížiť množstvo odpadu zasielaného na skládky.

7. Oblečenie per studenou vodou

Niektoré spôsoby boja proti globálnemu otepľovaniu sú ťažšie ako iné. Zmena dennej rutiny nie je vždy jednoduchá. Ľudia si zvyknú robiť niečo určitým spôsobom a stane sa to zvykom. Pranie oblečenia studenou vodou je však jedným z najjednoduchších spôsobov, ako pozitívne ovplyvniť životné prostredie a našu Zem. Takmer 90 percent energie použitej na pranie oblečenia sa míňa na zohriatie vody.

6. Pestuj si vlastné jedlo

Obchody s potravinami majú tendenciu zobrazovať iba pekne vyzerajúce produkty. Výsledkom je, že každý rok plytvajú miliardami ton potravín. Množstvo energie potrebnej na výrobu a prepravu tohto jedla je tiež zbytočné. Pestovaním vlastného jedla znížiš nielen plytvanie potravinami, ale tiež zlepšíš zdravie svojej rodiny. Nepotrebuješ dokonca ani pole či záhradu, mnoho potravín si vypestuješ ľahko aj na balkóne.

5. Nos si vlastné nákupné tašky – Zem sa ti poďakuje

Krajiny ako Keňa, Mali, Uganda a Maroko, len aby sme vymenovali aspoň niektoré, majú všetky plastové tašky zakázané. V Anglicku väčšina obchodov neponúka plastové tašky, pretože od ľudí sa očakáva, že si prinesú svoje vlastné opätovne použiteľné tašky.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov