Tipy a triky

Spánok je veľmi krehký. Tieto zlozvyky ho narúšajú!

spánok

videní: 2.4K

3. Zlá strava

Podľa jednej štúdie súvisí nižší príjem vitamínov A, B1, D, horčíka, vápnika a zinku so slabým spánkom. Ďalšia štúdia ukazuje, ako vysoko kalorická strava súvisí so slabým spánkom, zatiaľ čo strava zameraná na zvýšenie spotreby vlákniny môže z dlhodobého hľadiska prospieť lepšiemu spánku.

Tip: Jedz viac ovocia a zeleniny. Vyber si celé zrná a ryžu a vyhni sa nezdravým alebo spracovaným potravinám s vysokým obsahom cukru.

2. Necvičíš

Prekvapivo sa nevykonalo veľa štúdií, ktoré by dokázali, či súvisí nespavosť S nedostatkom cvičenia. Vykonané štúdie naznačujú, že aeróbne cvičenie so strednou intenzitou skrátilo čas, ktorý účastníci potrebovali na zaspanie, ale celkovo až po 24 týždňoch cvičenia dospelí s nespavosťou zaspali rýchlejšie, spali o niečo dlhšie a mali lepšiu kvalitu spánku ako predtým.

Tip : Cvič ľahko každý deň. 30 minút chôdze sa už počíta ako mierne intenzívne aeróbne cvičenie. Môžeš tiež skúsiť využiť hromadnú dopravu alebo bicykel namiesto toho, aby šiel autom.

1. Chaotická spálňa

Spánok e dôležitý pre deti aj dospelých. Preplnená miestnosť môže podľa štúdie spôsobovať stres.

Tip: Nenechávaj vo svojej izbe papiere, knihy alebo elektroniku súvisiacu s prácou. Čím menej veci máš v spálni, tým lepší tvoj spánok bude.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov