Zaujímavosti

Vynálezy, ktoré vyzerajú tak desivo, že ti spôsobia nočné mory

vynálezy

videní: 893

Ľudia sa už od nepamäti snažia byť vynaliezavými. Vynálezy naprieč históriou nám zlepšili životy, no niektoré vyzerajú tak desivo, že ti pravdepodobne spôsobia nočné mory.

Každý rok sa tisíce inovatívnych objavov dostane do centra pozornosti v nádeji, že zlepšia naše životy. Zatiaľ čo niektoré technológie zlepšili životy milióna ľudí, nespočetné množstvo iných upadlo do anonymity kvôli ich zbytočným funkciám. Pozrime sa spoločne na tie najbizarnejšie vynálezy minulosti, ktoré debutovali s veľkými nádejami, no namiesto toho upadli do zabudnutia.

9. Stroj na trvalú

Tento vynález nebol tak jednoduchý ako kulma alebo soľný sprej, no dosiahnutie kučeravých vlasov v 20. a 30. rokoch 20. storočia bolo veľmi žiadané. Vtedajšie ženy boli kvôli trvalej ochotné podstúpiť aj podobný výstrelok.

Zákazníčky boli napojené na strojček, kde kaderník zopár prameňov vlasov zaistil kovovou sponou. Na obnovenie prirodzene vyzerajúcich vlnitých vlasov stroj používal vodu, chemikálie a teplo.

8. Mikrometer krásy

Extravagantne vyzerajúci mikrometer krásy Max Factor je jedným z najznámejších vynálezov mučiacej krásy všetkých čias. Táto prilba sa dala nastaviť 325 rôznymi spôsobmi, takže ju možno použiť v podstate na kohokoľvek. Mikrometer sa používal na odhalenie nesymetrických uhlov, očí a všetkého na tvári človeka, čo sa kedysi považovalo za nesprávne. Používal sa na pomoc maskérom čias minulých, aby dosahovali lepšie výsledky a zvýraznili miesta, kde bolo potrebné líčenie.

7. Elektrická kozmetická maska

Táto gumovo-elektrická maska ti možno nie je až taká cudzia, keďže dnes máme niečo podobné, čo používa LED svetlá. Tento elektrický kozmetický nástroj však namiesto toho používal vyhrievané cievky, ktoré mali odstrániť vrásky a zlepšiť elasticitu pokožky.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov