Tipy a triky

Prečo má byť toaleta pri spláchnutí zatvorená? Ide o zdravie!

toaleta

videní: 418

Ľudia priemerne strávia 3  mesiace svojho života v kúpeľni. Či sa ti to páči alebo nie, toaleta je obrovskou súčasťou nášho každodenného života a napriek tomu je tu jedna hygienická chyba, ktorá je prekvapivo častá u mnohých ľudí.

Zabráň tomu, aby sa v tvojej kúpeľni rozvíril oblak zárodkov a baktérií

Vedci zistili, že keď spláchneš toaletu, fekálne baktérie a choroboplodné zárodky vyletia do vzdialenosti až 4,5 metra. Vedci často označujú tento aerosólový efekt ako „oblak toalety“.

Výskum ukázal, že ak spláchneme s otvoreným vekom, všetky povrchy v kúpeľni sa pokryjú infekčným materiálom. Dúfame teda, že buď zatvoríš veko, alebo používaš aspoň kryt na zubnú kefku…

Dôvod, prečo je toaleta taká nebezpečná

Nejde len o hygienu, ohrozené je aj naše zdravie. Medzi všetkými choroboplodnými zárodkami, ktorými sú naše toalety kontaminované, sú najnebezpečnejšie baktérie E. coli . Môžu infikovať každého, kto vstúpi do miestnosti v priebehu nasledujúcich 4 – 6 hodín. Niektoré kmene E. coli môžu spôsobiť choroby, ktoré majú za následok hnačky a zvracanie.

Chemikálie neodstránia oblaky baktérií na toalete

Možným riešením môže byť čistenie všetkých povrchov po každom spláchnutí. Ale, bohužiaľ, to nie je náročné len na čas a peniaze, ale čistiace chemikálie sú ešte nebezpečnejšie ako samotný oblak baktérií na toalete. Pri nadmernom užívaní môžu dráždiť pľúca a popáliť oči a pokožku.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov