TOP 10

TOP10: Najsilnejšie a najnebezpečnejšie zbrane sveta

zbrane

videní: 3.0K

8. Plameňomet

Vzhľadom na to, že plameňomet je špeciálne navrhnutý na “vrhanie” ohňa v dlhom a ovládateľnom prúde, hovorí sa o ňom ako o zápalnej zbrani. Gréci boli prví, ktorí používali plameňomety a to už v prvom storočí nášho letopočtu. V prvej svetovej vojne a ešte častejšie v druhej svetovej vojne to boli práve Nemci, ktorí používali moderné plameňomety.

 

 

Útočenie na opevnenia, bunkre a iné obranné štruktúry boli primárnymi cieľmi pre použitie plameňometov. Plameňomety sa však častejšie používajú v civilnom živote na poľnohospodárske účely, napríklad na čistenie polí a pod. Plameňomety existujú v rôznych tvaroch a veľkostiach. Prenosné sa zvyčajne skladajú z dvoch častí (palivový batoh a výstupná trubica).

9. DSR-50 – Ostreľovacia puška kalibru .50

Ostreľovacia puška typu DSR-50 dokáže vystreliť silný náboj BMG kalibru .50. Bola postavená na základe DSR-1, ostreľovacej pušky navrhnutej pre policajných ostrostrelcov. DSR-50 má zabudovaný hydraulický systém tlmenia spätného rázu v pažbe, ako aj integrovanú úsťovú brzdu, ktorá znižuje vnímaný úsťový výbuch.

Vzhľadom na to, že táto zbraň bola navrhnutá na prestrelenie ľahko obrnených vojenských vozidiel, necháme tvoju fantáziu na zodpovedanie otázky, čo sa stane, ak náboj vystrelený z tejto pušky zasiahne človeka.

10. RPG – Rocket Propped Grenade – Raketomet

RPG môže odpaľovať protitankové rakety. Po vzore nacistického Panzerfaustu sa premenila na obávanú protitankovú zbraň. Raketou poháňaný granát, ktorý je lacný a ľahko ovládateľný, dokáže zničiť tank, ktorý stojí milióny eur. Vietkong a ľudová armáda ho vo veľkej miere používala proti Američanom počas vojny vo Vietname. Rovnako sa stala obľúbenou zbraňou mudžahídov počas pôsobenia sovietskej armády v Afganistane.

Americká armáda vytvorila svoje RPG v polovici 50. rokov pod názvom LAW – ľahká protitanková zbraň. RPG je hrozbou pre tanky a obrnené vozidlá od svojho vzniku.

Na záver môžeme dodať, že ľudia sú najvynaliezavejším druhom, ktorý kedy obýval planétu. Pomocou množstva technológií, ktoré sme vytvorili, sme získali úplnú nadvládu nad planétou a momentálne máme v podstate na starosti takmer všetko, čo na nej existuje. Náš zdanlivo nekonečný smäd po konflikte je jedným z dôvodov, prečo sa naša technológia tak rýchlo zrýchlila v relatívne krátkom čase. Toto je najimpozantnejšia zbraň vôbec.

Zdroj: Bscholarly topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov