TOP 10

TOP10: Najsilnejšie a najnebezpečnejšie zbrane sveta

zbrane

videní: 3.0K

5. Chiméra

Kombinácia dvoch alebo viacerých rôznych vírusov sa môže skombinovať za vzniku chimérického vírusu. Sovietsky zväz experimentoval v osemdesiatych rokoch minulého storočia, keď injektoval genetický materiál iného vírusu do vírusu kiahní, aby vytvoril chiméry. Tento postup zabezpečuje, že nový vírus môže šíriť úplne inú infekciu, pričom si zachováva vlastnosti a mikroskopický vzhľad kiahní. Tento pokrok v genetickom inžinierstve spôsobuje, že vírus je smrteľnejší, pretože mu umožňuje vyhnúť sa existujúcim liekom a vakcínam

6. Lietadlové lode triedy Nimitz

Najväčšie lietadlové lode na svete v službách United States Navy s celkovou dĺžkou 333 metrov a výtlakom pri plnom zaťažení 100 000 imperiálnych ton. Celkovo ich je v službe 10. Každá lietadlová loď stojí približne 4,5 miliardy amerických dolárov. Okrem toho, že na lodi sú rôzne protilietadlové delá a raketové systémy, zmestí sa sem približne 90 lietadiel.

Ich životnosť je odhadovaná na 50 rokov. Namiesto plynových turbín alebo dieselelektrických systémov, ktoré zvyčajne používajú moderné vojnové lode, sú tieto lietadlové lode poháňané jadrovým pohonom, vďaka čomu sú schopné plavby po dobu 20 rokov bez “tankovania”. Maximálna rýchlosť je 30 uzlov (56km/h).

7. Schwerer Gustav

Sedemtonový náboj mohol Gustav vystreliť až do vzdialenosti 47 kilometrov. Schwerer Gustav mal takmer 1350 ton. Tento kus delostrelectva zostrojili Nemci. Delo plánovali použiť počas bitky o Francúzsko. Keď sa však bitka začala tak najväčšia zbraň druhej svetovej vojny nebola pripravená na boj. Maginotova línia bola rýchlo obídená a izolovaná bleskovou inváziou Wehrmachtu do Belgicka, čo ich prinútilo podriadiť sa bez utrpenia vážnych obetí a nebolo tak potrebné zničiť opevnenia.

Bola to najťažšia mobilná delostrelecká zbraň, aká bola kedy vytvorená. Rovnako aj hmotnosť nábojov, ktoré mohla táto zbraň vystreliť.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov