Tipy a triky

Prečo by sa nemala nosiť gumička na vlasy okolo zápästia?

gumička

videní: 1.1K

Možno si už počula, že nosenie vlasových gumičiek na zápästí môže byť zlé pre tvoje zdravie, ale možno si tomu ani nevenovala veľkú pozornosť. Tento zlozvyk sa týka najmä žien, pre ktoré je gumička do vlasov dôležitá.

A je dobré mať ju vždy po ruke. Ale je dobrý nápad mať ju na zápästí? Ukazuje sa, že to nie je len hororový príbeh lekárov, ale realita, a tieto slová by sa mali brať vážne. Prečo teda nenosiť tieto vlasové ozdoby na ruke. Radšej by si mala odstrániť tento zlozvyk z tvojho života skôr, ako bude neskoro. A navyše, gumička na zápästí naozaj až tak dobre nevyzerá…

 

1. Gumička môže spôsobiť problémy s obehom

Keď dáš gumičkou na zápästie, škrtí cievy. To narúša normálny obeh krvi v tele. Výsledkom by mohol byť syndróm karpálneho tunela, ktorý sa prejavuje dlhotrvajúcou bolesťou a zníženou citlivosťou prstov.

2. Môže to viesť k život ohrozujúcej infekcii

 
 

Audree Kopp z USA nám ukázala, čo sa môže stať, ak budeš mať na zápästí neustále vlasovú gumičku. Po dlhom čase na zápästí spozorovala rastúcu ranu. Doktor pre ňu predpísal antibiotiká, ale nepomohli a musela podstúpiť operáciu.

Zdá sa, že keď budeš nosiť gumičku do vlasov na ruke neustále po dlhú dobu, poškodzuje to kožu v dôsledku trenia a tlaku, ktoré gumička spôsobuje. Baktérie zo samotného elastického pásu a z kože môžu potom vstúpiť do tejto rany a infikovať ju.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov