Zaujímavosti

Sny, ktoré sa snívali určite už aj tebe. Aký je ich význam?

sny

videní: 851

Ľudstvo sa pokúša objasniť tajomstvo snov už od nepamäti. Mnoho ľudí verí, že sny sa dajú interpretovať a dokážu predpovedať budúcnosť. Psychológovia zase veria, že sny nám ukazujú náš aktuálny stav a snažia sa nám niečo naznačiť.

Existujú však sny, ktoré sa vo väčšom či menšom množstve vyskytujú takmer u každého človeka.  Tieto sny sú spôsobené našimi starými inštinktami, kultúrnym kódom, skúsenosťami našich predkov a osobnými skúsenosťami. Preto sa môžu detaily týchto univerzálnych snov líšiť u každého z nás, avšak pointa zostáva rovnaká. O aké sny to vlastne ide a čo znamenajú?

1. Sny o páde a lietaní

Čím sme starší, tým viac sa naše sny o lietaní menia na sny o padaní. Podľa psychológa Iana Wallaceho, sen o páde symbolizuje strach zo straty kontroly . Nedokážeš ovládať niečo vo svojom živote, pretože v určitej oblasti sa dejú zmeny, na ktoré nie si pripravený. Premýšľaj, o akú oblasť života by mohlo ísť a skús nájsť spôsob, ako to zastaviť. Opačná verzia tohto sna je lietanie, čo znamená, že si sa odbremenil od nejakej záťaže a získavaš tak požadovanú slobodu.

2. Vypadnuté zuby, zranenia a smrť

Ak sa ti snívajú vypadnuté zuby, pravdepodobne si mal v reálnom živote pocit bezmocnosti. Iná expertka na sny si zase myslí, že vypadnuté zuby ukazujú na skrytý hnev. Tento sen môže znamenať, že je najvyšší čas zbaviť sa negatívnych pocitov.

Veľmi často môžeš mať tiež sny, v ktorých niekto, kto je ti blízky, je zranený, chorý alebo umrie. Tieto sny spôsobujú zúfalstvo, no z pohľadu psychológie to nie je také zlé . Je to jednoducho tvoj strach z budúcich a nevyhnutných zmien, ktoré sa dejú s blízkymi. Ak vidíš vlastnú smrť, znamená to, že niektorá časť z teba zomiera a zostane v minulosti, aby poskytla priestor niečomu novému.

“Opačné” sny o narodení a zotavovaní sa zvyčajne objavujú, keď sa deje niečo nové v živote človeka (ako nová práca alebo projekt) a symbolizujú nový začiatok.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov