Zaujímavosti

Čo spôsobuje nepríjemné zvonenie v ušiach?

zvonenie

videní: 3.0K

Poranenia hlavy a krku a dokonca nadmerný stres v týchto oblastiach môžu viesť k tinnitu, pretože sú spojené s našim sluchom. Ak je to zdroj zvonenia, zvyčajne sa to vyskytuje iba v jednom uchu.

Na druhej strane môže tento stav vykazovať vytvrdnutie ossiclov stredného ucha (otoskleróza), čo je jeden z jeho hlavných príznakov.

Keď temporomandibulárny kĺb (miesto, kde sa čeľusť stretáva s lebkou) utrpí nejaké zmeny alebo poranenia, môže to spôsobiť tinnitus.

Tento pocit, v extrémnejších prípadoch, môže byť príznakom chorôb, ako je Ménièrov syndróm,  stav vo vnútornom uchu; alebo vestibulárny schwannóm, ktorý je  produkovaný benígnym nádorom umiestneným v lebke.

Tento príznak môže spôsobiť aj užívanie liekov, ako sú antidepresíva a antibiotiká.

Ako zabrániť tinnitu

Ak tento pocit trvá príliš dlho a je vnímaný s vysokou intenzitou, môže to mať vplyv na náš každodenný život a spôsobiť únavu, nesústredenosť, podráždenosť a problémy so spánkom alebo pamäťou.

Z tohto dôvodu je lepšie vyhnúť sa extrémne hlasným zvukom, nepočúvať hudbu cez slúchadlá na plnú hlasitosť a ak ideme na hlučné udalosti, je dobré chrániť si uši štupľami do uší. Je tiež nevyhnutné starať sa o naše kardiovaskulárne zdravie zdravou stravou a pohybom, pretože na tento stav neexistuje žiadna špecifická liečba.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov