Zaujímavosti

Čo spôsobuje nepríjemné zvonenie v ušiach?

zvonenie

videní: 2.7K

Niekedy po koncerte alebo vystavení nadmerne hlasným zvukom môžeme vnímať bzučivý zvuk a zvonenie v ušiach. Zdá sa, že nepochádza zo žiadneho zdroja, a je to čudné, že to počujeme, až keď je všetko už dávno ticho. Čo znamená toto zvonenie, prečo ho počujeme a odkiaľ pochádza?

Zvonenie neznámeho pôvodu

Bzučanie, syčanie alebo zvláštny zvuk v ušiach je známy ako tinnitus. Je to fantómové vnímanie zvuku, keď preň neexistuje zdroj. Pretože každý človek je iný, môže sa to prejaviť aj ako rev alebo prasknutie. Existuje niekoľko faktorov, ktoré to môžu spôsobiť. Príznak zvonenia je zvyčajne dočasný a môže byť jemný alebo v niektorých prípadoch tak intenzívny, že sťažuje konverzáciu.

Ak však zvonenie trvá príliš dlho alebo sa chronicky opakuje, môže to narušiť každodenný život tých, ktorí ho zažívajú.

Príčina tohto neobvyklého bzučania

Tinnitus sa vyskytuje v dôsledku poranenia malých vláskových buniek nachádzajúcich sa v našom vnútornom uchu. Tieto bunky vytvárajú malé klky v blízkosti slimáka, ktoré sa pohybujú podľa zvukových vĺn, ktoré sa dostávajú do našich uší. Sluchový nerv potom tieto vlny vníma a interpretuje ich ako zvuky. Ale keď sú klky zranené, pošlú nesprávnu správu a do mozgu sa vyšle nesprávny signál, vďaka čomu začujeme stimul, ktorý v skutočnosti neexistuje.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov