Zaujímavosti

Vajcia: 10 najznámejších mýtov pokorených!

vajcia

videní: 2.1K

5. Čím tmavší žĺtok, tým zdravšie vajce

Na prvý pohľad toto vyhlásenie vyzerá logicky. V skutočnosti farba žĺtka závisí od stravy sliepky: čím viac karotenoidov v nej má, tým tmavší žĺtok produkuje. Nezáleží na tom, či sliepky chodia po poliach alebo zostanú v klietkach.

4. Deti do roka by nemali jest vajcia

2% detí sú alergické na vajíčka. Je v poriadku dať deťom potraviny bohaté na bielkoviny okolo 7. mesiaca ich života. Treba však začať postupne. Pridaj produkty jeden po druhom a pozoruj reakciu tvojho dieťaťa. Ak sa alergia nevyskytne do 4 dní, všetko je v poriadku. V iných prípadoch je lepšie navštíviť pediatra.

 

3. Oplodnené vajcia sú zdravšie

Zdá sa, že sliepka môže znášať vajcia aj bez kohúta. Takéto vajcia sa však nemenia na kurčatá. Existuje presvedčenie, že neoplodnené vajcia sú menej užitočné ako oplodnené. Ale naozaj medzi nimi nie je žiadny významný rozdiel.

2. Dvere chladničky sú najlepším miestom na uskladnenie vajec

Takmer všetky chladničky majú špeciálnu policu na vajcia umiestnenú na dverách. Ale neodporúča sa tam skladovať vajíčka. Vajcia vydržia najdlhšie pri konzistentnej teplote. Dvere sú najteplejšie a teplota sa tam vždy mení. Najlepšie miesto na ukladanie vajec je na strednej priečke.

1. Prepeličie vajcia sú zdravšie

Prepeličie vajíčka skutočne obsahujú viac bielkovín, vitamínov a užitočných prvkov ako kuracie, ale rozdiel nie je taký významný. Ak chceš pocítiť rozdiel, musíš pravidelne jesť naozaj veľa prepeličích vajec. Stojí za zmienku, že prepeličie tiež trpia salmonelózou, takže sa neodporúča jesť ich vajíčka surové.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov