Tipy a triky

Umývadlová batéria: Nekonečný problém. Ako ju správne vyčistiť?

umývadlová batéria

videní: 888

Umývadlová batéria je pre mnohých ľudí nekonečným problémom. Viete, ako ju správne vyčistiť? Nasledujúce kroky vám túto prácu uľahčia.

Či už v kuchyni alebo v kúpeľni (alebo kdekoľvek inde, naozaj!), nánosy batériách môžu viesť k nízkemu prietoku a prípadnému rastu baktérií – ani jedno z toho nie je žiaduce. Pre schválený proces, ako sa zbaviť špinavosti, vám predstavíme 15-ročné skúsenosti redaktora zo stránky rd.com.

Umývadlová batéria a jej čistenie:

Vodovodné batérie sú náchylné na tvorbu minerálov okolo okraja a môžu sa zalepiť inými nečistotami, ako je zubná pasta alebo sediment z vody, ktorá nimi preteká. „Kľúčom k čisteniu je robiť to pravidelne,“ hovorí Gary Schopp, manažér znalostí v spoločnosti Delta Faucet Company. “Začnite jemne a eskalujte len v prípade potreby.”

Všetci odborníci, s ktorými som sa rozprával, sa zhodli, že destilovaný biely ocot by mal byť hlavnou ingredienciou, po ktorej siahnete. Odborník na upratovanie Tendy Takaidza vysvetľuje, že kyslosť surovej citrónovej šťavy a jablčného octu v obchode s potravinami je približne rovnaká ako kyslosť bieleho octu, takže ktorákoľvek z týchto zložiek by mohla fungovať v malom množstve.

Pýtate sa, čo nepoužívať? Schopp varuje, že by ste sa mali vyhýbať priemyselným čistiacim prostriedkom, abrazívnym čistiacim prostriedkom alebo čistiacim prostriedkom na báze bielidiel. Hovorí tiež, že „vyhnite sa výrobkom, ktoré na štítku uvádzajú, že odstraňujú zakalenie a hrdzu, spolu s výrobkami, ktoré obsahujú kyseliny fluorovodíkové, chlorovodíkové a/alebo fosforečné alebo iné žieraviny“.

Pomôcky, ktoré budete potrebovať

  • Voda
  • Destilovaný biely ocot
  • Miska alebo taška na zips
  • Klip alebo gumička
  • Kefka s mäkkými štetinami alebo neabrazívna špongia
  • Utierka z mikrovlákna

Krok 1: Prerušte nahromadenie

V prípade rozprašovacieho nadstavca (ako na kuchynskom dreze alebo sprchovej hlavici) Schopp hovorí, že „pravidelne si pretierajte palcom po tryskách, aby ste odstránili akékoľvek nánosy“, ktoré môžu brániť toku vody. Vyklepávanie uvoľnených väčších nánosov umožní, aby sa čistiaci roztok zameral na odolnejšie usadeniny.

Krok 2: Odstráňte rozprašovací nadstavec

Ak máte rozprašovací nástavec s odnímateľnou hlavicou, jej odpojenie môže uľahčiť čistenie. (Ak sa hlava kohútika neodlepí, prejdite na krok 3.)

Krok 3: Vytvorte si čistič

Zmiešajte jeden ku jednej roztok vody (akejkoľvek teploty) a destilovaného bieleho octu. Ak ste odstránili rozprašovací nadstavec, vložte ju do šálky alebo misky a pridajte len toľko roztoku, aby ste zakryli spodnú stranu hlavy kohútika, odkiaľ vyteká voda.

Ak je váš kohútik nehybný, Takaidza má jednoduchý tip na čistenie: Pridajte asi 2 polievkové lyžice vášho roztoku do vrecka so zipsom a pripevnite ho k hlave kohútika pomocou gumičky alebo spony. Opäť sa snažte pokryť spodnú stranu hlavy kohútika roztokom.

Krok 4: Nechajte namočiť

Nechajte roztok pôsobiť aspoň 30 minút. Zaoberáte sa obzvlášť ťažkými nánosmi? Nechajte to namočiť cez noc, hovorí Brandon Pleshek, správca tretej generácie, ktorý na svojej webovej stránke Clean That Up a na kanáli YouTube ponúka upratovacie nástroje TikTok a užitočné rady.

Túto metódu som testoval na troch umývadlových batériách a jednej sprchovej hlavici. Kuchynskú batériu a sprchovú hlavicu som namočil asi na hodinu a pol, zatiaľ čo kúpeľňový kohútik mojich obzvlášť náročných detí trval viac ako dve hodiny.

Krok 5: Vyčistite hlavu kohútika

Skontrolujte hlavu kohútika každých 30 minút, ak je to možné, pomocou zubnej kefky alebo neabrazívnej špongie na čistenie povrchu a uvoľnenie ďalšieho sedimentu.

Krok 6: V prípade potreby opakujte

Ak je nahromadenie obzvlášť silné, pokračujte v namáčaní hlavy kohútika v roztoku octu.

Krok 7: Opláchnite a znova zložte

Niektorí ľudia sa rozhodnú použiť sódu bikarbónu pre extra čistiaci účinok, ale namáčanie v octe by malo stačiť, takže stačí vybrať hlavu kohútika z misky alebo vrecka a opláchnuť ju vodou. Utrite ho handričkou z mikrovlákna. Ak ste odstránili hlavu, znova ju pripojte k hadici.

Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov