Tipy a triky

Studená sprcha každý deň? Takéto účinky má na ľudské telo

studená sprcha

videní: 523

Zrejme nič neznie lákavejšie ako relaxačná horúca sprcha po náročnom dni. V skutočnosti je oveľa vhodnejšia studená sprcha.

A prečo práve studená sprcha? Pretože studená voda prospieva nášmu zdraviu, kráse a navyše nás ráno dokonale nakopne. V skutočnosti nám môže pomôcť oveľa rýchlejšie sa zmestiť do úzkych nohavíc, ktoré nám už sú malé. A ako je to vlastne možné? To sa dozvieš v pokračovaní tohto článku, kde si vysvetlíme, aký vplyv na nás má studená sprcha.

4. Prospieva rôznym častiam ľudského tela

Okrem toho, že nás studená sprcha ráno nakopne a prebudí blúdivý nerv (nervus vagus). Tento nerv ovplyvňuje takmer každú časť nášho tela, vrátane čriev, srdca a žlčníka. Studená sprcha môže byť obzvlášť prospešná pre naše obličky, pretože studená voda znižuje hladinu kyseliny močovej a pomáha obličkám ľahšie sa vysporiadať s toxickou záťažou.

3. Dopomáha k lepšiemu spánku

Hoci je väčšina ľudí zvyknutá na teplú sprchu alebo kúpeľ pred spaním, sprchovanie v studenej vode môže byť v skutočnosti rovnako prospešné pre náš organizmus. Studená voda znižuje hladinu stresového hormónu, pomáha nám relaxovať a rýchlejšie zaspať. Studená sprcha môže taktiež zlepšiť našu náladu, čím sa zabráni nespavosti.

2. Spôsobí to lesk tvojich vlasov.

Ak chceš, aby boli tvoje vlasy objemné a zdravé, no zároveň míňaš množstvo peňazí na drahé šampóny a kondicionéry, mal by si (alebo skôr mala by si :)) skúsiť znížiť teplotu vody. To môže tvojim vlasom prospieť a zároveň im dodať prirodzený lesk. Na rozdiel od horúcej vody, studená voda vlasy nevysušuje, uzatvára a posilňuje vlasovú kutikulu. Keď si vlasy umyješ mierne studenou vodou, zachováš tým kožnú vrstvu neporušenú a tvoje vlasy tak získajú potrebnú prirodzenú mastnú bariéru a zostanú tak hydratované.

1. Studená sprcha môže pomôcť s chudnutím

Ak si niekedy skúšal schudnúť, vieš veľmi dobre, že je to niekedy náročné a vyčerpávajúce. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako zhodiť prebytočné kilá a jedným z nich je aj studená sprcha. Keď vystavíš svoje telo chladu, aktivuješ hnedé tukové bunky, ktoré zase generujú teplo a pomáhajú vám rýchlejšie spaľovať kalórie.

Zdroj: Brightside topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov