Tipy a triky

Zapamätaj si tieto triky zlodejov: Vďaka ním ostane tvoje auto v bezpečí

triky zlodejov

videní: 834

Zlodeji sú čím ďalej tým viac vynaliezavejší. Je vhodné si tieto triky zlodejov zapamätať. Vďaka tomu môžeš ochrániť svoj majetok.

Aby sme ti pomohli znížiť riziko krádeže, rozhodli sme sa prevziať tento článok zo stránky brightside.me, ktorá vykonala tento zaujímavý “výskum”. Ten sa zameral na rôzne triky zlodejov, ktoré sú čím ďalej sofistikovanejšie. Práve vďaka týmto informáciám sa budeš vedieť vopred lepšie pripraviť, a tak zvýšiš svoje šance na to, že sa ti podarí úspešne ochrániť svoj majetok.

5. Minca v kľučke dverí

Napadlo by ťa, že auto sa dá ukradnúť, prípadne vykradnúť pomocou mince? Zlodej vloží mincu do kľučky dverí na strane spolujazdca, pretože vodič iba zriedkavo otvára dvere spolujazdca. Neskôr, keď sa vodič vzďaľuje od automobilu a zamkne dvere, počuje zvuk zamknutia, no dvere sa v skutočnosti nezamknú, pretože centrálny zámok dverí je blokovaný mincou. Auto tak ostane pootvorené a zlodej sa do auta dostane v priebehu pár sekúnd…

4. OBD port

Od roku 1996 sa do všetkých áut začali montovať OBD porty. Tento port umožňuje prepojenie vozidla s počítačom, prípadne diagnostickým zariadením, pomocou ktorého sa vykonávajú rôzne opravy. Vďaka špeciálnemu prístroju, ktorý sa s automobilom tiež spája cez OBD port, je možné vypnúť alarm a ďalšie bezpečnostné prvky. Taktiež je možné automobil naštartovať a odísť s ním preč. Ak by si sa však zastavil za skúseným mechanikom, na požiadanie ti môže tento port trocha upraviť. OBD má totižto štandardné usporiadanie “kolíkov”. Ak ti automechanik jeho poradie zmení (samozrejme, mal by to v prípade poruchy vedieť napraviť, aby tak dokázal auto cez OBD opraviť), tak zlodejovi znemožníš používať OBD, čím ochrániš svoje vozidlo pred ukradnutím.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov