TOP 10

TOP10: Najšialenejšie športy starovekého sveta

športy

videní: 1.9K

V priebehu rokov sa toho zmenilo veľa. Zmenili sa ľudia, veda, technika a taktiež aj postoj ľudí k životu. Tiež sa zmenili aj najobľúbenejšie športy, ktorým sa ľudia v priebehu rokov radi venovali.

Je to celkom logické, pretože na svete sa všetko riadi “modernými trendmi”. Dnes sú v kurze úplne iné veci, ako boli pred pár rokmi. Ale čo sa stane, ak sa rozhodneme preskúmať športy, ktoré boli obľúbené pred mnohými rokmi? No, poväčšine sa dostaneme k tomu, že všetky moderné športy majú svoje hlboké korene niekde v staroveku. V minulosti však športové hry boli trochu brutálnejšie, a preto bolo úplne normálne, že miesto lopty sa používala lebka človeka. Z tohto ťa zrejme zamrazí, no je to čistá pravda. Od vtedy sa však zmenilo množstvo vecí a aj z toho dôvodu sa poďme spoločne pozrieť na najšialenejšie športy starovekého sveta.

Preskakovanie tiav

Tento zvláštny šport vznikol v staroveku v Jemene. Konkrétnejšie ho majú na svedomí členovia kmeňu Zaraniq. V súčasnosti tento šport v danej oblasti zažíva obrovský comeback. A v čom šport spočíva? V podstate každý účastník musí preskočiť čo najviac tiav.

Pato

Oficiálny šport Argentíny sa pôvodne hral so živou kačkou. Mnoho ochranárskych združení však naliehalo, aby sa od tejto tradície upustilo a Argentína tak bola nútená ustúpiť. S hráčmi na koňoch je to niečo medzi pólom a basketbalom. Cieľom je dostať loptu na svoju vlastnú stranu. V týchto dňoch tento šport nie je takmer vôbec násilný, v minulosti to však vyzeralo úplne inak…

Kabaddi

kadabbi

Ak si dokážeš predstaviť, že sa snažíš zápasiť so 7 ľuďmi a pritom všetkom zadržiavať dych, tak si v podstate pochopil, o čo ide v tomto športe. Ako jeden z najstarších športov v južnej Ázii je Kabaddi v podstate obrovský zápas medzi dvoma tímami. Z oboch družstiev môže na územie súpera prechádzať vždy iba jeden hráč a zároveň musí zadržiavať dych. Aby sme nezabudli, tento šport obsahuje prvky zápasenia. Šport je od roku 1990 zaradený medzi oficiálne športy Ázijských hier.

 

Basque pelota

Úzko súvisí s tenisom. Táto veľmi stará hra bola niekedy označovaná aj ako najrýchlejší šport na svete. Loptička totižto môže dosiahnuť neuveriteľnú rýchlosť – 322 km / h.

Býčie zápasy

Jeden z mála krvavých športov, ktorý môžeme vidieť ešte v súčasnom modernom svete. Ak by sme skúmali tento šport podrobnejšie, tak by sme zistili, že jeho korene siahajú až do starovekého Ríma.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov