TOP 10

10 najzvláštnejších vecí, ktoré sa pasažieri snažili prepašovať na palubu lietadla

pasažieri

videní: 1.5K

Ľudia sú nepoučiteľní. Dnes si ukážeme 10 najzvláštnejších vecí, ktoré sa pasažieri snažili prepašovať na palubu lietadla.

S odhadovanými 22,2 miliónmi domácich a globálnych letov v roku 2021 a priemerne 2 miliónmi ľudí, ktorí lietajú každý deň, je iba prirodzené, že TSA zaviedla prísne smernice. Tieto smernice určujú, čo je možné vziať so sebou na palubu lietadla, prípadne umiestniť do batožiny v podpalubí. Všetko kvôli bezpečiu cestujúcich. Okrem bezpečnosti cestujúcich a posádky sú zavedené aj poľnohospodárske smernice, ktoré zabraňujú preprave zvierat, škodcov alebo potravinových produktov do druhých krajín, aby sa tak zabránilo prenášaniu rôznych chorôb a poškodzovaniu ekosystémov. Bohužiaľ, v akomkoľvek prostredí s pravidlami alebo usmerneniami sa prirodzene nájde hŕstka tých, ktorí tieto pravidlá porušujú. Dnes ti ukážeme 10 najzvláštnejších vecí, ktoré pasažieri plánovali prepašovať na palubu lietadla.

10. Aligátor albín

Aligátor albín je veľmi zriedkavý druh a na svete ich žije menej ako 200. Nedostatok pigmentácie ich vo voľnej prírode výrazne znevýhodňuje, pretože sa nedokážu dostatočne maskovať. Ich vzácnosť z nich robí aj cieľ pre pašerákov zvierat, keďže sa takýto aligátor dá predať až za 2 milióny eur.

25. septembra 2022 sa 42 ročný Američan cestujúci z Nemecka do Singapuru rozhodol previezť jedno takéto vzácne zviera. Colníci boli dosť prekvapení, keď sa v jeho kufri počas bezpečnostnej kontroly objavil aligátor. Aligátor bol celý zabalený do fólie a lepiacej pásky. Našťastie to zviera prežilo a bolo prevezené do rezervácie pre plazy. V tejto veci aktuálne prebieha súdne a trestné stíhanie

9. Šesťdňový novorodenec

42 ročná Jennifer Talbot mala nastúpiť na let z Manily na Filipínach do Columbusu v štáte Ohio 4. septembra 2019. Nikto však netušil, že starostlivo ukryla vzácny kus nákladu – šesťdňového novorodenca – chlapčeka. Talbot vložila dieťa do príručnej tašky.

S dieťaťom sa jej podarilo prejsť kontrolou no pred samotným nástupom do lietadla bola zastavená a podrobená ďalšej prehliadke, pri ktorej bol chlapček odhalený. Tvrdila, že je to jej synovec a má povolenie na cestovanie od jeho matky. Čestné vyhlásenie však nebolo podpísané matkou, Jennifer Talbot tak bola zatknutá a dieťa bolo umiestnené to opatrovníctva ministerstva sociálnej starostlivosti. Jennifer Talbot je obvinená z obchodovania s ľuďmi a únosu.

8. Hlava líšky fenek

12. septembra 2019 cestovala matka s dcérou zo Senegalu. Rozhodli sa priniesť si do Spojených štátov dosť nezvyčajný “darček”. Keď dorazili na medzinárodné letisko vo Philadelphii, zastavila ich americká colná a hraničná ochrana. V ich batožine totižto našli 20 centimetrovú hlavu líšky fenek. Hlava bola úplne neporušená so srsťou a zubami. Cestovatelia uviedli, že lebka mala byť darčekom pre ich bratranca, ktorý ju plánoval použiť na “odháňanie zlých duchov”. Ženy tak boli nútené svoj “darček” prenechať colníkom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov