TOP 10

10 najzvláštnejších vecí, ktoré sa pasažieri snažili prepašovať na palubu lietadla

pasažieri

videní: 1.6K

7. Odpaľovač rakiet

29. júla 2019 sa člen aktívnej vojenskej služby vracal z Kuvajtu domov do Spojených štátov. Rozhodol sa však so sebou priniesť niečo, čo predstaviteľou TSA poriadne vydesilo – odpaľovač rakiet.

Vojenskú zbraň objavili na medzinárodnom letisku Thurgood Marshall v Baltimore. Cestujúci bol zadržaný a podrobený výsluchu. Ukázalo sa, že tento vojenský materiál si domov priniesol ako suvenír. Odpaľovač našťastie nebol pod napätím a podarilo sa ho zlikvidovať záchranným zložkám.

6. Jednomesačné leopardie mláďa

Leopardy v Ázii a Afrike boli označené za ohrozené v dôsledku straty biotopu, nezákonného obchodovania a v neposlednom rade aj ich lovu. Hoci je pašovanie týchto zvierat nezákonné, jeden muž sa o to aj tak pokúsil počas letu z thajského Bangkoku do indiského Chennai. 45 ročný pasažier ukryl mesačné leopardie mláďa vo svojej batožine.

Po pristáti však spolucestujúci započuli jeho drobný “krik” a bezpečnostná služba sa rozhodla mužovu batožinu skontrolovať. Našli v nej 1 kilogramové mláďa. Muž sa snažil z letiska utiecť ale policajtom sa ho podarilo zadržať a vypočuť.

5. Časti egyptskej múmie

24. februára 2019 sa cestujúci z Belgicka pokúsil ukryť časti dvoch egyptských múmií v reproduktore zabalenom v batožine. Tento prefíkaný plán sa však rozpadol ako domček z kariet po röntgenovej prehliadke.

Skener zachytil dve chodidlá, dve nohy, spodnú časť ľavej ruky, ruku a časť trupu. Pozostatky zadržali colné orgány na medzinárodnom letisku v Káhire a následne ich preskúmal archeologický výbor, ktorý potvrdil, že sú autentické. Skonfiškované časti tiel boli zaslané do egyptského múzea, aby mohli byť zreštaurované a vystavené.

4. Kokaín vo vyprážaných rybách

Každý z nás vie, že prevoz drog lietadlom je nemysliteľný. Jedna 38 ročná pasažierka však na túto skutočnosť mala úplne rozdielny názor. Rozhodla sa, že vo vyprážaných rybách prepašuje kokaín.

Cestujúca cestovala z Jamajky do Miami na Floride. Keď však 13. júna 2015 priletela na medzinárodné letisko v Miami, röntgen jej batožiny odhalil jej prefíkaný plán.

Americkí úradníci colnej správy a ochrany hraníc si všimli, že niektoré ryby boli objemnejšie ako ostatné a niektoré mali na bruchu stopy po stehoch, čo naznačovalo, že boli zošité. V rybách objavili kilogram kokaínu.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov