Zaujímavosti

Amerika: Podivné fakty o Amerike, ktoré vás ohromia

amerika

videní: 2.4K

Veľké sklamanie

William Miller bol zaujímavý človek, hoci si ho nepamätáme pre jeho úspechy, ale ako človeka, ktorý sa pokúsil predpovedať dátum návratu Ježiša Krista a neuspel.

Na základe svojho hlbokého ponoru do Biblie Miller vybral 22. október 1844 ako druhý príchod Ježiša Krista. Predpovede farmára, ktorý sa stal prorokom, presvedčili zhruba 100 000 veriacich, aby sa zhromaždili na severovýchode krajiny.

Zástupy čakali celé hodiny, a keď sa denné svetlo vytrácalo a blížila sa polnoc, očakávanie sa zmenilo na úzkosť. Keď sa však 22. október prehupol do 23. októbra, okrem mierneho jesenného počasia neprišlo nič.

Nazvali ho “Veľké sklamanie” a zničilo Millerovo hnutie. Miller, otrasený svojimi neúspechmi, odstúpil od svojich požiadaviek a o niekoľko rokov neskôr zomrel. Veriaci, ktorí zostali v jeho hnutí, boli bez svojej kotvy na scestiach, a tak sa rozpadli na menšie skupiny a nakoniec sa hnutie rozpadlo.

Hooverova priehrada

Hooverova priehrada sa v posledných dvadsiatich rokoch objavila takmer v každom veľkom filme, od Transformerov až po Rockovo San Andreas.

Táto priehrada však nie je len katastrofou na veľkom plátne. Je to aj špičková turistická destinácia a svojím rozsahom skutočne konkuruje legendárnym siedmim divom sveta.

Tento gigant sa totiž pýši väčším objemom ako Veľká pyramída v Gíze, no na jeho výstavbu bol potrebný len zlomok ľudskej práce (presne jedna dvadsiatka!).

Okrem toho bola vyrobená z takého množstva betónu, ktoré by stačilo na vydláždenie dvojprúdovej diaľnice zo San Francisca až do New Yorku – 2 565,68 míľ (4 129,06 km).

Byť prezidentom nie je všetko

Možno si myslíte, že byť najmocnejšou osobou na svete je závideniahodná pozícia plná moci a prestíže, ale riziká s tým spojené sú skutočným problémom.

Áno, viem, že je to spojené s veľkým ročným platom, prístupom k najlepšej lekárskej starostlivosti, výletmi lietadlom Air Force One a môžete sa hrať s jadrovým futbalom – ak toto nie je moc, tak už neviem, čo je!

Je tu však jedna štatistika, ktorá by vás mohla prinútiť prehodnotiť svoje rozhodnutie.

Štyria zo 45 prezidentov, teda takmer 9 %, boli zavraždení. Čo z tejto pozície robí jednu z najnebezpečnejších vedúcich úloh v krajine.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov